Павутиння дротів на вулицях Чернівців: як місто планує їх прибирати та чому не облаштовують підземні мережі

Пошук
UA EN

Павутиння дротів на вулицях Чернівців: як місто планує їх прибирати та чому не облаштовують підземні мережі

Поділись новиною:

У Чернівцях зараз можна побачити як старі неізольовані, так і тоненькі дроти, які здебільшого належать інтернет-провайдерам. «Голі» дроти комунальне підприємство «Міськсвітло» поступово замінює на сучасні. З самовільним встановленням також планують боротися, хоча можливості заховати їх під землю наразі немає.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі С4 розповів директор МКП «Міськсвітло» Андрій Шалєєв.

Фото: Тарас Піц

За його словами, у місті наразі є проблема з підвісними дротами. Він пояснив, що, їх розміщують самовільно і хаотично без потрібних на це дозволів.

«Ті, хто нормально планує, приходить, робить проєкт, ми дозволяємо [розміщувати дроти], вони пробірковуються. Всі інші звикли так робити: є опора – давайте щось повісимо. Така сама ситуація з відеокамерами, які власники хочуть повісити, бачать перед воротами опору і тягнуть [дроти]», – говорить директор «Міськсвітла».

Шалєєв каже, що про демонтаж незаконно розміщених дротів або домовляються з їхніми власними, або прибирають самостійно, хоча це дорого обходиться бюджету підприємства. Крім того, у Чернівцях мають намір урегулювати питання незаконних підвісів.

«Плануємо також асоціацією звертатися до Кабінету Міністрів України для регулювання цього питання, тому що розвиток електронних комунікацій – це добре, але коли воно без норм, без жодних правил розміщено – це небезпечно. У нас було вже декілька [таких випадків]. Наприклад, на вулиці Бандери була пожежа, і пожежна вишка не могла піднятися, бо власник одного з закладів розмістив над собою ліхтарики. Нещодавно також була пожежа, коробка інтернет-провайдера загорілася, пошкодила світильники – воно це все було без дозволів. Не можна це все лишати в такому стані, в якому воно є», – зауважив директор підприємства.

Водночас заховати під землю дроти наразі не можуть, оскільки, зазначив Шалєєв, підземні комунікації належать «Укртелекому».

«На сьогодні ця компанія не вкладає в ці мережі кошти, тому що їх потрібно чистити, їх треба проводити, слідкувати за ними. Можна бачити, скільки люків на дорогах провалені, а на це треба витрачати кошти, що компанія не хоче робити», – сказав очільник «Міськсвітла».

Посадовець додав, що місто намагалося викупити в «Укртелекому» підземні мережі, що спростило б прокладання мереж та утримання доріг, однак наразі це залишається на стадії переговорів.  

Нагадаємо, раніше Андрій Шалєєв розповідав, що у Чернівцях всі вуличні ліхтарі планують замінити на енергоощадні.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано