Облаштування комунальної парковки біля Кафедрального собору УПЦ призупинили: у «МіськШЕПі» пояснили причину

Пошук
UA EN

Облаштування комунальної парковки біля Кафедрального собору УПЦ призупинили: у «МіськШЕПі» пояснили причину

Поділись новиною:

Робота комунального підприємства «МіськШЕП» з облаштування паркувального майданчика біля Свято-духівського Кафедрального собору УПЦ тимчасово призупинили.

Як повідомили на сторінці підприємства у Facebook, чекають на завершення розробки тарифу. Разом з тим, тривають судові процеси.

Облаштування паркувального майданчика розпочнуть за тиждень до того, як тариф буде готовим. Тоді нанесуть розмітку та встановлять термінал на території парковки.

У підприємстві нагадали, що торік депутати міськради позбавили УПЦ права користування земельними ділянками в Чернівцях. У квітні 2024 року міська рада ухвалила рішення, що на території Кафедрального собору, що поруч із Соборною площею, буде платна парковка. Територію передали на баланс «МіськШЕПу».

Роботу «МіськШЕП» мав розпочати ще влітку. Проте священники та парафіяни собору протестували проти облаштування комунальної парковки поблизу церкви.

Хоч земля біля собору перебуває в користуванні комунального підприємства «МіськШЕП», але доступу в комунальників до неї тоді не було. Ще в серпні на земельну ділянку поруч з храмом приїхала комунальна техніка та працівники підприємства. Вони мали нанести розмітку на майданчик для облаштування комунальної парковки. Однак їм це не дозволили зробити прихильники та священники УПЦ МП.

У підприємстві розробили паспорт паркувального майданчика та його затвердила поліція. Роботи хотіли розпочати ще на початку серпня, проте через перешкоджання не змогли.

Комунальна парковка розрахована на 25 місць. Вона згідно проєктом рішення міськради, має бути платною. Кошти ж надходитимуть до міського бюджету. На ділянці також встановлять паркомати. Нині виконавчий комітет ще не затвердив тариф.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано