Одразу чотирьох буковинок ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Пошук
UA EN

Одразу чотирьох буковинок ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби жертвами шахрайських дій стали одразу четверо мешканок Чернівецької області. Загалом аферисти видурили в буковинок понад 140 тисяч гривень.

Про це інформує С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, з повідомленням про шахрайство до поліції звернулася 24-річна чернівчанка, яка розповіла правоохоронцям, що в месенджері отримала повідомлення від імені батька з проханням терміново позичити гроші. Жінка без вагань перерахувала на рахунок вказаний в SMS 45 тисяч гривень. Надалі вона дізналася, що акаунт батька зламали шахраї.

Ще однією жертвою аферистів стала 50-річна жителька Чернівецького району. Буковинка повідомила поліцейським, що їй зателефонував нібито співробітник банку. Під час розмови, псевдобанкір запропонував допомогу в переведені коштів на більш захищений рахунок. Жінка довірилася невідомому та продиктувала тризначний код з SMS. У результаті чого з її рахунку зникла понад 41 тисяча гривень.

Також цього дня шахраї ошукали 37-річну жительку села Грозинці. Заявниця розповіла правоохоронцям, що їй надійшло повідомлення про грошовий виграш. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та натиснула підтвердження. Унаслідок чого з її банківської картки невідомі особи перерахували майже 36 тисяч гривень.

Кір цього, від шахрайських дій потерпіла 52-річна жителька села Комарівці. Буковинка повідомила співробітникам поліції, що з її рахунку невідомий перерахував майже 20 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини вкотре закликають громадян:

  • не довіряти неперевіреній інформації;
  • не перераховувати гроші на невідомі рахунки;
  • не переходити за підозрілими посиланнями;
  • не вводити конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки на невідомих сайтах;
  • не повідомляти коди-підтвердження отримані в SMS.

Нагадаємо, 23 вересня трьох мешканців Чернівецької області аферисти ошукали на понад 80 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано