Скло, дротики та частини гілля: що найчастіше чернівецькі офтальмологи витягають з очей пацієнтів

Пошук
UA EN

Скло, дротики та частини гілля: що найчастіше чернівецькі офтальмологи витягають з очей пацієнтів

Здоров'я
23.09
18:07

Поділись новиною:

У Чернівецькій обласній клінічній лікарні офтальмохірургам доводилось витягати з очей пацієнтів металеві предмети, скло, частинки гілля та дротики. Нині у сезон збору урожаю лікарі знаходили навіть рештки дерев.

Про це журналістам С4 розповіла завідувачка відділення центру мікрохірургії ока Яна Сірман.

Фото ілюстративне/pixabay

 «Минулого тижня прийшов чоловік, досить молодий, років 40. Йому в око потрапив дротик, довжиною 2 см. Міліметр цього дротика стирчав ззовні й пробив рогівку, кришталик, зайшов у скловидне тіло. Понад те, він був зігнутий як гачок, і цей дротик треба було акуратно витягнути, що наші спеціалісти зробили, зашивши рану на рогівці», – розповідає завідувачка відділення.

За словами лікарки, найлегше витягати з очей металеві предмети, адже вони притягуються магнітом. Водночас деревину діставати найтяжче.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на базі Чернівецької обласної клінічної лікарні відкрили центр мікрохірургії ока, де лікуватимуть та оперуватимуть складні патології сітківки ока.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На баланс ліцею №14 у Чернівцях передали протирадіаційне укриття: скільки учнів воно може вмістити
На баланс Чернівецького ліцею №14 передали протирадіаційне укриття. Відповідне рішення ухвалили на засідання виконавчого комітету міської ради. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку уп...
На вулиці Кобилянської ремонтують тротуари (фото)
У Чернівцях розпочали ремонтувати тротуари на пішохідній вулиці Ольги Кобилянської. Плитку замінять на найбільш проблемних ділянках, де вона майже не тримається. Робити виконують поступово: частин...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано