За добу ворог понад 5000 разів обстріляв позиції наших військ та населені пункти: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

За добу ворог понад 5000 разів обстріляв позиції наших військ та населені пункти: головне зі зведення Генштабу

Війна
22.09
09:15

Поділись новиною:

Упродовж 21 вересня окупанти завдали три ракетних та 77 авіаційних ударів, зокрема, скинули 116 КАБів. Також ворог здійснив по позиціях наших військ та населених пунктах понад 5000 обстрілів, з них 175 — із реактивних систем залпового вогню. Також загарбники залучили для ураження понад 1570 дронів-камікадзе.

Про це інформує С4 із посиланням на Facebook-сторінку Генерального штабу ЗСУ.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 163 бойових зіткнення.

Водночас авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони уразили шість ворожих пунктів управління різних типів, 18 районів зосередження особового складу, два місця знаходження озброєння і військової техніки та чотири артилерійські системи противника.

Якою є ситуація на різних напрямках фронту

  • На Харківському напрямку ворог намагався штурмувати поблизу населеного пункту Вовчанськ. Крім цього, авіація противника завдала ударів КАБами по житлових районах Харкова, унаслідок чого постраждало мирне населення та цивільна інфраструктура.
  • На Куп’янському напрямку за добу відбулося сім атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Степової Новоселівки, Кругляківки, Котлярівки, Стельмахівки та Лозової.
  • На Лиманському напрямку ворог атакував 28 разів. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Торського, Терн, Макіївки, Новосадового та Білогорівки.
  • На Сіверському напрямку українські захисники відбили штурм російських загарбників поблизу Виїмки.
  • На Краматорському напрямку окупанти атакували 11 разів у районах Калинівки, Майського, Андріївки та Білої Гори.
  • На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 12 атак неподалік Неліпівки, Торецька та Щербинівки.
  • На Покровському напрямку наші захисники зупинили 28 штурмових і наступальних дій агресора в бік населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьк, Красний Яр, Новогродівка, Селідове, Маринівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селідового.
  • На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 25 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед у районі населеного пункту Георгіївка. Окрім цього, ворог атакував у бік Цукуриного, Гірника, Костянтинівки, Катеринівки та Желанного Другого.
  • На Времівському напрямку противник здійснив дев’ять штурмів наших позицій у районах Вугледару, Катеринівки, Водяного та Павлівки. Активно задіював для ударів на напрямку бомбардувальну авіацію.
  • На Гуляйпільському напрямку російські загарбники безуспішно атакували в районі Гуляйполя.
  • На Оріхівському напрямку окупаційні війська чотири рази штурмували позиції Сил оборони в районах Роботиного, Новоандріївки та Новоданилівки.

Так само триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти із землею свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали двадцять шість авіаударів тридцятьма трьома КАБами по власній території.

Зазначимо, що упродовж 21 вересня українські військові знищили ще 1500 загарбників, 63 артсистеми, 52 бойові бронемашини та 22 танки.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На вулиці Кобилянської ремонтують тротуари (фото)
У Чернівцях розпочали ремонтувати тротуари на пішохідній вулиці Ольги Кобилянської. Плитку замінять на найбільш проблемних ділянках, де вона майже не тримається. Робити виконують поступово: частин...
ВАКС виніс вирок одному з організаторів та трьом учасникам масштабної корупційної схеми на Чернівецькій митниці
Вищий антикорупційний суд визнав винним одного з організаторів корупційної схеми на Чернівецькій митниці в ухиленні від сплати ввізного мита та ПДВ. Суд призначив йому чотири роки та дев’ять місяців ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано