Оперуватимуть складні випадки: у Чернівецькій обласній лікарні відкрили центр мікрохірургії ока

Пошук
UA EN

Оперуватимуть складні випадки: у Чернівецькій обласній лікарні відкрили центр мікрохірургії ока

Здоров'я
22.09
12:30

Поділись новиною:

На базі Чернівецької обласної клінічної лікарні відкрили центр мікрохірургії ока, де лікуватимуть та оперуватимуть складні патології сітківки ока.

Про це повідомляє С4.

«Не так багато людей, які займаються вітреоретинальною хірургією. У середньому десь 50 активно оперуючих хірургів на всю Україну. У Чернівецькій області такого спеціаліста не було. Вітреоретинальна патологія, нюанс її в тому, що вона формажорна. Відшарування в людини виникає раптово. Це може бути молода людина, може бути середнього й похилого віку. Оперувати треба із сьогодні на завтра. Чим швидше людина прооперована, тим більше шансів на відновлення зору», — каже завідувачка відділення центру мікрохірургії ока ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Яна Сірман.

Патології сітківки ока виявляють у людей різного віку. Причини як офтальмологічні захворювання, так і ускладнення від цукрового діабету, гіпертонії, захворювання нирок.

«Є травми ока. Є відшарування на фоні гіпертонічних кризів, тромбозів вен ока й тому подібне. Тобто, є необхідність у цих операціях, але люди вимушені були звертатися в установи інших областей, залучати спеціалістів з інших регіонів України», — говорить медичний директор із хірургічної роботи ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Ілля Тащук.

У новоствореному центрі виконуватимуть і мініінвазивні хірургічні втручання.

«Наша задача — максимально скоротити термін перебування пацієнта в стаціонарі, забезпечити йому одержання хірургічної допомоги протягом одного дня. Тобто, пацієнт може поступити, пройти хірургічне лікування, і на наступний день уже може бути виписаним зі стаціонару. Тривалість операції від 15 хвилин до години, хоча бувають важкі постравматичні випадки, які можуть тривати і три години», — розповідає Яна Сірман.

У центрі мікрохірургії ока Чернівецької обласної клінічної лікарні також надаватимуть допомогу дітям зі складними патологіями очей.

Читайте також: Чотири лікарні Буковини планують взяти кредит для придбання медичного обладнання.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На вулиці Кобилянської ремонтують тротуари (фото)
У Чернівцях розпочали ремонтувати тротуари на пішохідній вулиці Ольги Кобилянської. Плитку замінять на найбільш проблемних ділянках, де вона майже не тримається. Робити виконують поступово: частин...
ВАКС виніс вирок одному з організаторів та трьом учасникам масштабної корупційної схеми на Чернівецькій митниці
Вищий антикорупційний суд визнав винним одного з організаторів корупційної схеми на Чернівецькій митниці в ухиленні від сплати ввізного мита та ПДВ. Суд призначив йому чотири роки та дев’ять місяців ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано