ВАКС виніс вирок одному з організаторів та трьом учасникам масштабної корупційної схеми на Чернівецькій митниці

Пошук
UA EN

ВАКС виніс вирок одному з організаторів та трьом учасникам масштабної корупційної схеми на Чернівецькій митниці

Поділись новиною:

Вищий антикорупційний суд визнав винним одного з організаторів корупційної схеми на Чернівецькій митниці в ухиленні від сплати ввізного мита та ПДВ. Суд призначив йому чотири роки та дев’ять місяців позбавлення волі, зі штрафом у понад 83 мільйони гривень. Понад те, йому заборонили працювати на митниці впродовж майже трьох років.

Про це пише С4 з посиланням Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Фото: Vilshanskiy 

Вказується, що 20 вересня ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та чотирма особами, серед яких співорганізатор злочину та ще троє учасників схеми. Вони зобов’язалися надавати правдиві та детальні викривальні показання щодо участі та ролі інших осіб у вчиненні злочину.

Окрім вироку одному з організаторів, трьом учасникам схеми призначили п’ять років позбавлення волі, штраф у розмірі 255 тис. грн, а також заборону займатися діяльністю, пов’язаною з експортом та імпортом товарів до України, на два роки. Разом з тим, суд звільнив їх від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.

Крім того, співорганізатор зобов’язався протягом 1 року з моменту затвердження угоди у повному обсязі відшкодувати державі збитки в сумі 83 259 397,28 грн, а також перерахувати 2 млн грн на підтримку Збройних сил України.

Внесені за інших трьох співучасників застави в сумі понад 10,9 млн грн за вироком суду, яким затверджено укладену угоду, також перераховуються на «Армію Дронів».

У ВАКС зауважили, що досудове розслідування стосовно інших підозрюваних у справі триває.

Нагадаємо, у масштабній корупції підозрювали колишніх службовців митниці, зокрема її ексначальника, ексдепутата Чернівецької обласної ради, а також представників місцевого бізнесу. За даними слідства, вони ввозили в Україну товари, занижуючи митні платежі за схемою так званого «сірого» імпорту, заподіявши державі майже 290 млн грн збитків. Загалом до схеми було залучено 11 людей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано