Депутати облради просять уряд присвоїти Буковинському медуніверситету статус національного

Пошук
UA EN

Депутати облради просять уряд присвоїти Буковинському медуніверситету статус національного

Поділись новиною:

Депутати Чернівецької обласної ради направлять звернення до Кабінету Міністрів України з проханням присвоїти Буковинському державному медичному університету статус національного.

Таке рішення депутати підтримали під час засідання 20 вересня, передає С4.

Вказується, що медуніверситет у жовтні цього року відзначатиме 80-річчя створення.

Як сказано у тексті звернення, Буковинський державний медичний університет – сучасний багатопрофільний заклад вищої медичної освіти, в якому навчаються близько 6600 здобувачів освіти, інтернів та лікарів-слухачів.

У міжнародному рейтингу «Webometrics» БДМУ посідає 2 місце серед медичних університетів та 19-те – серед 200 закладів вищої освіти України. В академічному рейтингу закладів вищої освіти України входить до п’ятірки найкращих медичних вишів з двох сотень.

Освітній процес в університеті забезпечують близько 600 науково-педагогічних працівників, серед яких понад 100 докторів наук та майже 400 кандидатів наук. В університеті налічується 48 кафедр у складі 6 факультетів, навчально-науковий інститут післядипломної освіти та фаховий коледж.

«Зважаючи на все зазначене, з метою підтримки молодих медичних фахівців та наукової школи одного з ключових вищих навчальних закладів, просимо Кабінет Міністрів України надати Буковинському державному медичному університету статусу національного», – йдеться у документі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано