Впала на гілку в саду: у Чернівцях лікарі дістали око з гайморової пазухи та дивом врятували зір пенсіонерці

Пошук
UA EN

Впала на гілку в саду: у Чернівцях лікарі дістали око з гайморової пазухи та дивом врятували зір пенсіонерці

Здоров'я
20.09
11:56

Поділись новиною:

У Чернівецькій обласній клінічній лікарні провели складну операцію та врятували зір буковинці. Медики кажуть, що такий складний випадок в їхній практиці був вперше.

Про це пише С4 з посиланням на сторінку медичного закладу у Facebook.

Травму ока пані Євдокія отримала у своєму саду – наштовхнулася на гілку.

«У саду впала на гілку, яка стирчала з черешні. В очах засвітилося – і я вже лежу на землі. Спочатку помацала праве око, а там яма, трохи крові. Думаю: “Мабуть, вибила”. Розплющила ліве – наче бачу. У саду була сама. Хотіла піднятися, аж тут надбігли мої онуки – 5 і 6 років. Кажу їм тихо: “Кличте маму”. Було дуже боляче, некомфортно, нудило», – розповідає жінка.

Швидка медична допомога спершу доправила буковинку у Сокирянську лікарню. Там на знімках КТ побачили, що застрягло в гайморовій пазусі. Оскільки випадок виявився складним, пані Євдокію направили у Чернівці.

«Потрапила в офтальмологічне відділення Чернівецької обласної лікарні. Лікарі зібрали консиліум. Намагалися мене не лякати, але сказали, що операція точно буде. У понеділок, 2 вересня, зробили операцію. Зібрали велику команду лікарів: лор-хірурги, офтальмологи і навіть нейрохірург. Під час операції побачили, що око ціле – давай його діставати. Про те, що воно ще й бачитиме, вони і не мріяли. Операція тривала дві години», – пригадує буковинка.

Лікарі кажуть, що з таким складним випадком зіштовхнулися вперше та не сподівалися, що зір можна буде врятувати. Під час операції виявилось, що око дивом вціліло.

Нині пацієнтка правим оком бачить два верхні рядочки з 10 по таблиці Сивцева, трішки зберігається двоїння. Наразі пані Євдокія готується до другого етапу операції, яку здійснюватимуть у Києві.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях медики міської дитячої лікарні врятували життя 7-річного хлопця з інсультом.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано