Фінансує військові підрозділи рф: на Буковині заочно повідомили про підозру російському губернатору

Пошук
UA EN

Фінансує військові підрозділи рф: на Буковині заочно повідомили про підозру російському губернатору

Поділись новиною:

На Буковині СБУ заочно повідомила про підозру губернатору брянської області рф алєксандру богомазу. За даними правоохоронців, він фінансує військові підрозділи держави-агресорки, які беруть участь у війні проти України.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу управління СБУ в Чернівецькій області.

«Губернатор рф із початку повномасштабного вторгнення постачав російським військам зброю, безпілотники, автомобілі, спецтехніку і спецобладнання для проведення так званої «сво» на сотні мільйонів російських рублів», — йдеться в повідомлені СБУ.

Також за даними слідства, чиновник забезпечував фінансування одноразової «винагороди» «новобранцям», які підписали контракт на участь у війні проти українців.

Окрім того, своїм указом губернатор відкомандировував держслужбовців до «л/днр», а також до тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей для роботи в окупаційних адміністраціях.

Про всі ці дії керівник російського регіону звітував через підконтрольні медіа.

Відтак, на підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 110–2 КК України (фінансування дій, вчинених із метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, на Буковині так само повідомили про підозру підприємцю з Херсонщини, який обслуговує створені окупантами «структури рф».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано