Дітям загиблих захисників з Чернівецької області нададуть одноразову грошову допомогу: як отримати

Пошук
UA EN

Дітям загиблих захисників з Чернівецької області нададуть одноразову грошову допомогу: як отримати

Поділись новиною:

На Буковині діти загиблих/померлих Захисників та Захисниць України, волонтерів отримають до різдвяних свят одноразову грошову допомогу. Її розмір – 5 тисяч гривень.

Про це повідомили у Чернівецькій обласній військовій адміністрації, пише С4.

В ОВА зазначили, що ця допомога надається дітям до досягнення ними 18 років, а у разі їх навчання за денною формою у закладах професійної (професійно-технічної) та вищої освіти до закінчення навчання, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років, якщо вони не мають власних сімей.

Для того, щоб отримати кошти один з батьків, або законний представник дитини, або сама дитина (у разі досягнення нею повноліття) із заявою звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних військових адміністрацій та виконавчих органів місцевого самоврядування за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання (перебування).

До заяви додаються, зокрема:

  • копія паспорта громадянина України та витяг із реєстру територіальної громади;
  • копія ідентифікаційного коду;
  • копія свідоцтва про народження;
  • копія посвідчення встановленого зразка;
  • копія довідки про взяття на облік дитини як ВПО (у разі наявності);
  • оригінал довідки про навчання.

Заяву та документи необхідно подати до структурних підрозділів соціального захисту населення. Їхні працівники не пізніше 1 листопада 2024 року повинні надіслати департаменту соціального захисту населення обласної військової адміністрації сформовані поіменні списки заявників із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові (за наявності) одержувача грошової допомоги, адреси місця проживання/ перебування, категорії одержувача грошової допомоги (разом з ксерокопіями документів).

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що в яких випадках внутрішнім переселенцям можуть припинити фінансову допомогу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано