Хто у Чернівцях відповідає за ліквідацію стихійних сміттєзвалищ: пояснення міськради

Пошук
UA EN

Хто у Чернівцях відповідає за ліквідацію стихійних сміттєзвалищ: пояснення міськради

Поділись новиною:

У Чернівцях впродовж 2024 року департамент транспорту Чернівецької міської ради зафіксував щонайменше 10 стихійних сміттєзвалищ. Ліквідація одного сміттєзвалища коштує міському бюджету близько 50 тисяч гривень.

Про це С4 повідомив заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

«Надавачі послуг мають величезну проблему з цим, адже ламаються машини, ламаються контейнери, вони не розраховні під такі навантаження і це також ускладнює роботу. Ми маємо такі ситуації, вони періодично фіксуються на камеру. Тому ми закликаємо дуже гуманно поводитися з побутовими відходами», – говорить Крохмаль.

Заступник мера каже, що якщо сміттєзвалище розташоване на приватній території, в такому випадку міська рада шукає власника й зобов’язує його дотримуватись правил благоустрою міста. Водночас якщо це відбувається на землі, яка належить міській раді, гроші на ліквідацію витрачають з бюджету громади.  

За його словами, з початку року Чернівецька міська рада виділила понад 1,5 млн гривень на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. За їх утворення інспектори управління порядку та контролю за благоустроєм міськради штрафують від 850 до 1500 гривень. 

Великогабаритне сміття чернівчани можуть викинути в так звані човники, які розташовані поруч з контейнерними майданчиками.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівцях під час капремонту вулиці А. Кохановського планують встановити підземні контейнерні майданчики.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано