Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії

Пошук
UA EN

Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії

Війна
17.09
13:07

Поділись новиною:

Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу СБУ.

За матеріалами справи, двоє із затриманих – рідні брати. Третій – їхній спільний знайомий. Зловмисники були завербовані російською спецслужбою через Телеграм-канали, де вони шукали «легкого заробітку».

«Спочатку підривною діяльністю займалися лише брати. На початку вересня на них вийшов російський куратор і дав “тестове” завдання: за невелику винагороду зробити сім провокативних графіті на різних вулицях Чернівців», – повідомляють в СБУ.

Вказується, що після цього представник російської спецслужби запропонував «серйознішу» роботу – підпалювати релейні шафи, що мало зірвати рух залізницею в регіоні.

За інформацією правоохоронців, зловмисники вчинили перший підпал, а на другий – залучили свого знайомого безробітного чернівчанина.

Як свідчать матеріали провадження, всі наступні підпали вони планували здійснювати втрьох. Утім СБУ і поліція запобігли подальшим підпалам і затримали всіх трьох зловмисників «по гарячих слідах».

Під час обшуків у їхніх помешканнях вилучили мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь рф.

Нині слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру у диверсії, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Фігуранти перебувають під вартою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині СБУ повідомила про підозру підприємцю з Херсонщини, який обслуговує створені окупантами «структури рф».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано