Мер Роман Клічук зустрівся з консулкою Румунії в Чернівцях Іриною Лореданою Стенкулеску: які питання обговорили

Пошук
UA EN

Мер Роман Клічук зустрівся з консулкою Румунії в Чернівцях Іриною Лореданою Стенкулеску: які питання обговорили

Політика
13.09
17:54

Поділись новиною:

Міський голова Роман Клічук 13 вересня зустрівся з Генеральною консулкою Румунії в Чернівцях Іриною Лореданою Стенкулеску. Вони обговорили питання міжмуніципальних партнерств, транскордонного співробітництва, а також щодо каплиці-усипальниці, у якій до недавніх пір службу правила «московська церква».

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької міської ради.

У відомстві зазначають, що ця каплиця є важливою архітектурною пам’яткою місцевого значення та перебуває на балансі МКП «Заповідник». За рішенням Господарського суду Чернівецької області, релігійна організація «Релігійна громада парафія храму усипальниці на честь Трьох Святителів Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ» повинна була передати Усипальницю Буковинських Митрополитів на баланс МКП «Заповідник».

«Ми розуміємо важливість проведення богослужінь мовами національних меншин, зокрема румунською, яка проходила в цій каплиці. Тому, зважаючи на те, що каплиця знаходиться в сакральному місці, де поховані буковинські митрополити різних періодів, Чернівецька міська рада звертатиметься до релігійної установи, яка надалі правитиме там богослужіння, щоб вони також проводились румунською мовою», — йдеться в дописі міськради.

Окрім того, сторони обговорили важливість побратимства в міжмуніципальних відносинах та розвиток мережі партнерств.

«Наше місто пов’язують тривалі відносини із Сучавою, Яссами та Тімішоарою, з якими було реалізовано багато важливих проєктів. Чернівці продовжують активну співпрацю і з іншими румунськими містами, що в майбутньому дасть позитивний результат та ефект на україно-румунські відносини загалом. Особливо це важливо в умовах стратегічної підтримки Румунією нашої країни в захисті власної територіальної цілісності через війну з росією та в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції України», — додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Чернівці підписали меморандум із Німецько-Українською промислово-торговельною палатою.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано