Переломи, забої та черепно-мозкові травми: лікарі розповіли, чим небезпечні самокати для дітей

Пошук
UA EN

Переломи, забої та черепно-мозкові травми: лікарі розповіли, чим небезпечні самокати для дітей

Здоров'я
13.09
19:31

Поділись новиною:

До Чернівецької обласної лікарні швидкої медичної допомоги щодня потрапляє понад 15 людей, постраждалих у ДТП. З них – щонайменше 2-3 дітей. Частина з них потрапляє в аварії на самокатах.

Як розповіла С4 лікарка приймального відділення Алла Книгницька, у ДТП на самокатах діти можуть отримати серйозні ушкодження.

«Це, на жаль, велика проблема. Можуть бути черепно-мозкові травми, переломи кісток, суглобів, забої головного мозку. Це дуже велика небезпека як для тих, хто керує цими самокатами, так і для пішоходів, з якими вони стикаються. Автомобілі досить часто стикаються з самокатами, і вже навіть такі, дуже трагічні випадки бувають», – говорить Книгницька.

За її словами, в осінньо-зимовий період через погодні умови пацієнтів, які травмувалися на самокатах, є більше. Проте, за спостереженнями лікарки, ушкоджень у них менше. Водночас у весняно-літній період через швидкість керування травми можуть бути набагато важчі.

Алла Книгницька додає, що поширеною причиною травмування неповнолітніх у ДТП є нехтування батьками автокріслом чи паском безпеки під час подорожі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівецькій області запрацював перший мобільний аптечний пункт.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано