У Чернівцях понад 20 зупинок громадського транспорту не є облаштованими: хто цим повинен займатися

Пошук
UA EN

У Чернівцях понад 20 зупинок громадського транспорту не є облаштованими: хто цим повинен займатися

Поділись новиною:

У Чернівцях 21 зупинка громадського транспорту не облаштована лавицями, навісами та павільйонами, які б захищали від вітру, опадів чи сонця.

Про це журналістам С4 розповів начальник господарського відділу КП «Чернівецьке тролейбусне управління» Олександр Костеняк.

«Близько 30% зупинок не облаштовані й не є комфортними для пасажирів. Їх треба ремонтувати. Також багато в нас є вандалів. Є такі випадки, що нові зупинки ми зробили, провели капітальний ремонт, і проходять люди, рвуть лавиці, ногами вибивають щити. Зупинки також руйнуються через природні умови. Ми демонтуємо, ставимо нові лавиці, згідно із заявами громадян», — каже Олександр Костеняк.

За його словами, насамперед ремонтують ті зупинки, на які надходять багато звернень від містян, оскільки там більший потік пасажирів.

Наразі найбільше не облаштованих зупинок громадського транспорту в Чернівцях у мікрорайонах «Садгора», «Роша», «Клокучка». Спеціальної бригади, яка ремонтує тільки зупинки громадського транспорту, у ЧТУ немає — ці роботи виконують різні фахівці.

З початку 2024 року в місті відремонтували вісім зупинок громадського транспорту.

«Це зупинка DEPO’t на вулиці Головній, 265А; на вулиці Сагайдачного; Вокзальна, 10; автовокзал на вулиці Садовій, 3; студмістечко на Небесній Сотні, парковий проїзд на Скальда, 15; парк Шевченка; «Колос» на Героїв Майдану, 65 і на Ентузіастів, 5. Там замінили стару покрівлю на нову, лавиці, гнилі металеві конструкції», — говорить начальник господарського відділу тролейбусного управління.

Костеняк додає, що зупинку на розі Головної та Шевченка облаштувати лавицями та навісом не можуть, оскільки вона розташована близько до проїжджої частини. Місця для сидіння пасажирів заважатимуть руху на пішохідному переході.

У планах тролейбусного управління — облаштування зупинок на вулицях Шкільній, Руській та Фастівській. Це планують зробити протягом вересня.

Зазначимо, що з 2024 року зупинки громадського транспорту в Чернівецькій громаді перебувають на балансі Чернівецького тролейбусного управління. Загалом їх 288, з яких 267 облаштовані лавицями та навісами.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано