У Чернівецькій міській раді відбулася серпнева сесія (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівецькій міській раді відбулася серпнева сесія (фоторепортаж)

Політика
29.08
18:11

Поділись новиною:

У четвер, 29 серпня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на серпневе засідання. На порядку денному – майже пів сотні питань. Що вже встигли розглянути та ухвалити під час сесії – розповідаємо у матеріалі С4.

Розпочали засідання традиційно зі вшанування полеглих захисників Чернівецької громади хвилиною мовчання.

Серед важливого – фінансові питання. Зокрема, на потреби війська спрямували 19,2 млн грн. Водночас коштом державного бюджету передбачили 31,1 млн грн на придбання житла для сімей учасників бойових дій.

Решту грошей виділили на безпеку, освіту, культуру та добробут мешканців Чернівців.

Разом з тим, комунальному підприємству «Містосервіс» надали дозвіл на взяття кредиту під заставу майна для придбання автомобілів.

Згідно з проєктом рішення, підприємство планує закупити один вантажно-пасажирський фургон, один вантажний фургон та один вантажний бортовий автомобіль для обслуговування житлового фонду та здійснення заходів з благоустрою території громади.

Кредит підприємству дозволили взяти за умови, що його сума не перевищуватиме 4 мільйони гривень. Погасити його планують протягом 60 місяців від дати підписання договору.

Згадали під час засідання й про вшанування пам’яті полеглих військових. Зокрема, депутатка фракції «Єдина Альтернатива» Валентина Радчук звернулася до депутатів за підтримкою протокольного рішення щодо виділення коштів на встановлення відеонагляду поруч з місцями поховання військових та Алеї Слави на вулиці Воробкевича, яку відкрили 29 серпня.

«Хоч ми і живемо на Заході України, де кажуть, що тут патріотично налаштовані мешканці, але на кладовищі неодноразово відбуваються ознаки вандалізму та крадіжок з могил захисників. Як на мене, це неприпустимо. Дуже прошу всіх колег підтримати таке протокольне рішення, віднайти можливість. Протягом десяти років ці ознаки вандалізму були, і були досить значними. Враховуючи кількість поховань, які є на сьогодні, я розумію, що це багато відеокамер, але ми обов’язково маємо це зробити», – сказала Радчук.

Колега по фракції Галина Абрам’юк, своєю чергою, запропонувала створити робочу групу, яка б розробила церемонію супроводу кортежу із загиблими Героями через місто до кладовища. Зокрема, аби патрульна поліція, яка супроводжує кортеж, додатково оповіщувала містян про захисника, з яким прощаються.

«Я розумію, що церемоніалом похорону Героя займаються центри територіального комплектування, але було б добре, якщо перед тілом Героя патрульна поліція, а вона супроводжує саме переміщення, також оповіщувала громадян про те, що Герой на щиті, щоб була інформація про те, кого сьогодні ми хоронимо. Не кожна людина може потрапити в той день на кладовище, а так могли би долучитися громадяни які їздять у транспорті або працюють у закладах по маршруту», – пояснила депутатка.

Ще одне протокольне рішення подала депутатка Оксана Зубжицька від фракції «Слуга народу». Вона запропонувала встановити лавиці зі смітниками біля Алеї Слави, що на вулиці Воробкевича.

Фото: Тарас Піц.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано