У розпорядження Чернівецької громади повернулась каплиця-усипальниця Буковинських митрополитів

Пошук
UA EN

У розпорядження Чернівецької громади повернулась каплиця-усипальниця Буковинських митрополитів

Культура
27.08
14:17

Поділись новиною:

У розпорядження Чернівецької громади повернулась каплиця-усипальниця Буковинських митрополитів, що на кладовищі на вулиці Зеленій. Щодо звільнення пам’ятки архітектури місцевого значення Українською православною церквою майже рік тривали судові засідання.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді, пише С4.

Фото: Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ

Вказується, що під час засідання виконавчого комітету 27 серпня ухвалили договір про співпрацю з Управлінням Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ) щодо збереження пам’ятки архітектури місцевого значення каплиці-усипальниці Буковинських митрополитів.

Каплицю-усипальницю тепер будуть використовувати для релігійних потреб ПЦУ.

Нагадаємо, каплицю-усипальницю Буковинських митрополитів передали в користування Свято-Миколаївському кафедральному собору УПЦ у 1990 році. У 2023 році міська рада вирішила повернути у своє розпорядження релігійну споруду, проте представники церкви відмовилися добровільно її передавати, тож мерія звернулася з позовом до Господарського суду Чернівецької області.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

ВАКС виніс вирок одному з організаторів та трьом учасникам масштабної корупційної схеми на Чернівецькій митниці
Вищий антикорупційний суд визнав винним одного з організаторів корупційної схеми на Чернівецькій митниці в ухиленні від сплати ввізного мита та ПДВ. Суд призначив йому чотири роки та дев’ять місяців ...
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано