На Буковині дітям без щеплення проти кашлюка можуть заборонити відвідувати школу

Пошук
UA EN

На Буковині дітям без щеплення проти кашлюка можуть заборонити відвідувати школу

Здоров'я
26.08
19:34

Поділись новиною:

У Чернівецькій області дітям без вакцини проти кашлюка можуть тимчасово заборонити відвідувати заклади освіти. Відповідне рішення мають розглянути під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі С4 повідомив лікар-епідеміолог Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Юрій Падурару.

За його словами, обмеження планують застосовувати в населених пунктах і закладах освіти області, в яких будуть високі ризики поширення кашлюка та виникнення потужного спалаху.

«Ми будемо пропонувати, щоб в таких випадках місцева влада разом з освітянами приймали рішення щодо заборони відвідування закладів освіти дітей, які не отримали щеплення», – сказав Падурару.

Лікар-епідеміолог додав, що заборона буде тимчасовою, на період, доки не покращиться епідемічна ситуація.

Нагадаємо, у Чернівецькій області від початку року зафіксували майже 400 випадків кашлюку. Серед недужих 394 дитини, двоє хворих – дорослі. Це перший за десять років спалах кашлюку, який спричинений низьким рівнем вакцинації.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Україна цього тижня переходить на зимовий час: коли треба переводити годинники
Традиційно щоосені Україна переходить на зимовий час. Це відбувається в останню неділю жовтня. У 2024 році — це 27 жовтня о 04:00. Тоді потрібно буде перевести стрілки на одну годину назад — на 3:00....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано