Рецепт борщу, який здавна готують у Чернівецькій області
Швидкі новини
Рецепт борщу, який здавна готують у Чернівецькій області
В Україні борщ готують за різноманітними рецептами. На Буковині варіацій приготування також є безліч, оскільки страви тут поєднують як традиційні українські рецепти, так і румунські, молдовські, бессарабські складники.
Здавна у краї готують борщ на заквасці. Для нього треба спершу зробити закваску: чотири буряки очистити та нарізати соломкою. Далі його треба покласти в скляну банку, залити теплою водою та додати скибку чорного хліба. Накриту банку необхідно поставити в тепле місце на два тижні.
Після того, як закваска буде готова, можна почати готувати борщ. Насамперед 4 літри води потрібно налити в каструлю і лишити грітися. У той час почистити п’ять картоплин, одну цибулю й моркву. Овочі треба порізати шматочками та помістити в каструлю. За бажанням також можна додати наперед просмажене м’ясо.
Далі необхідно додати в каструлю квашений буряк, лавровий лист, сіль, перець-горошок і варити 30-40 хвилин. Також треба змішати сметану, вичавлений часник і 40 мл бурякового квасу. Насамкінець приготування борщу треба влити сметанну заправку і прокип’ятити кілька хвилин.
Слідкуйте за нами у Telegram
Читайте також:
просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами