Рецепт борщу, який здавна готують у Чернівецькій області

Пошук
UA EN

Рецепт борщу, який здавна готують у Чернівецькій області

Поділись новиною:

В Україні борщ готують за різноманітними рецептами. На Буковині варіацій приготування також є безліч, оскільки страви тут поєднують як традиційні українські рецепти, так і румунські, молдовські, бессарабські складники.

Здавна у краї готують борщ на заквасці. Для нього треба спершу зробити закваску: чотири буряки очистити та нарізати соломкою. Далі його треба покласти в скляну банку, залити теплою водою та додати скибку чорного хліба. Накриту банку необхідно поставити в тепле місце на два тижні.

Після того, як закваска буде готова, можна почати готувати борщ. Насамперед 4 літри води потрібно налити в каструлю і лишити грітися. У той час почистити п’ять картоплин, одну цибулю й моркву. Овочі треба порізати шматочками та помістити в каструлю. За бажанням також можна додати наперед просмажене м’ясо.

Далі необхідно додати в каструлю квашений буряк, лавровий лист, сіль, перець-горошок і варити 30-40 хвилин. Також треба змішати сметану, вичавлений часник і 40 мл бурякового квасу. Насамкінець приготування борщу треба влити сметанну заправку і прокип’ятити кілька хвилин.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано