На Буковині розкидають вакцини-приманки проти сказу для тварин

Пошук
UA EN

На Буковині розкидають вакцини-приманки проти сказу для тварин

Поділись новиною:

На території Чернівецької області у вересні проводитимуть імунізацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Для цього фахівці розкидають вакцини-приманки на узліссях, узбіччях доріг, біля річок і на сільськогосподарських угіддях.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

«З метою забезпечення епізоотичного благополуччя щодо сказу тварин упродовж вересня місяця 2024 року на території Чернівецької області буде проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Цей захід планується здійснити впродовж п’яти днів», — йдеться в дописі.

У Держпродспоживслужбі додають, що через введення воєнного стану в Україні, пероральна імунізація буде проводитися лише наземним розподілом принад, які мають вигляд невеликих брикетів із запахом м’ясо-кісткового борошна, всередині яких розмішена капсула із вакциною.

Принади безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але в разі виявлення брикетів із вакциною їх краще не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати, для того, щоб тварини змогли їх знайти та спожити.

Нагадаємо, на Буковині в пунктах пропуску посилили ветеринарний контроль через поширення чуми кіз та овець у Румунії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано