Територіальні громади Буковини отримають понад 47 млн грн для забезпечення НУШ

Пошук
UA EN

Територіальні громади Буковини отримають понад 47 млн грн для забезпечення НУШ

Поділись новиною:

Уряд виділив Чернівецькій області субвенцію з державного бюджету для забезпечення «Нової української школи». 47,4 мільйона гривень розподілять між територіальними громадами Буковини.

Про це повідомили у Чернівецькій обласній військовій адміністрації, пише С4.

Зокрема, 39,4 млн грн спрямували на закупівлю засобів навчання та обладнання, комп’ютерного та мультимедійного обладнання для навчальних кабінетів природничої галузі освіти (кабінети фізики, хімії, біології, географії, природничих наук).

Ще 3,2 млн грн піде на закупівлю засобів навчання та обладнання, мультимедійного та комп’ютерного обладнання, меблів для навчальних кабінетів пілотних закладів освіти.

На придбання навчальної та навчально-методичної літератури, у тому числі її електронних версій та з аудіосупроводом, для учнів та педагогічних працівників пілотних закладів освіти виділили 1,8 млн грн.

Останні 2,9 млн грн підуть на підвищення кваліфікації педагогічних працівників, підготовку тренерів-педагогів, надавачів послуг з професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам та оплату їх послуг.

Зазначається, згодом цю субвенцію між бюджетами ТГ розподілять з урахуванням критеріїв за визначеними напрямами. Громади, своєю чергою, обов’язково мають забезпечити співфінансування з місцевих бюджетів від 5 до 30%.

Також обов’язковою умовою фінансування коштом субвенції є попереднє спрямування коштів місцевих бюджетів за цільовим призначенням.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що понад 2,3 мільйона гривень перерозподілили з бюджету Чернівецької громади на протипожежні заходи та проведення ремонтів у школах та садочках міста.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано