Зі 150 потрібних кров здають лише 100 людей: яка ситуація з донорами на Буковині

Пошук
UA EN

Зі 150 потрібних кров здають лише 100 людей: яка ситуація з донорами на Буковині

Здоров'я
12.08
16:23

Поділись новиною:

Щодня у Чернівецькому обласному центрі служби крові є потреба у донорах. Кров необхідна як для покриття потреб місцевих пацієнтів, так і для бійців на фронті.

Про це журналістам С4 розповіла генеральна директорка КНП «Чернівецький обласний центр служби крові» Анжеліка Каланча.

За її словами, найбільше потреба є у першій негативній групі крові, оскільки вона є універсальною для решти.

«Саме ця кров буде переливатись без визначення групи крові бійцям на передовій. Наразі бойові медики саме цю групу крові переливають і рятують життя», – зауважила Каланча.

Гендиректорка центру служби крові каже, що у медичних закладах Чернівецької області, такі як лікарня швидкої медичної допомоги, почасти потреба в крові виникає по 3-4 рази, зокрема в екстрених ситуаціях.

Анжеліка Каланча додала, що щодня, щоб забезпечити потреби лікарень області та запити ЗСУ в крові, потрібно 150 донорів, тоді як небайдужих буковинців, які здають кров за один день – 100. Тому дефіцит донорської крові залишається. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію чернівчанки Світлани Тодорюк, яка, поки її сини служать у Збройних силах України, регулярно здає кров.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано