Хотіла продати собаку: шахраї в інтернеті ошукали буковинку на майже 114 тис. грн

Пошук
UA EN

Хотіла продати собаку: шахраї в інтернеті ошукали буковинку на майже 114 тис. грн

Поділись новиною:

У Чернівецькій області 9 серпня троє мешканців стали жертвами шахраїв. Зокрема, аферисти під приводом купівлі собаки видурили в буковинки майже 114 тисяч гривень.

Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зазначається, що до поліції звернулася 42-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що хотіла продати собаку, оголошення про продаж якого розмістила в інтернеті. Надалі невідома особа написала їй у месенджер, що хоче придбати тварину й надіслала посилання для оформлення онлайн-доставки. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та ввела дані своєї банківської картки. У результаті цього з її рахунку зникло 113 500 гривень.

У шахрайську пастку також потрапила 44-річна жителька міста Новодністровськ. Як розповіла жінка правоохоронцям, їй надійшло повідомлення від нібито подруги з проханням терміново позичити гроші. Буковинка, не переконавшись у правдивості інформації, перерахувала аферистам 6000 гривень, а пізніше дізналася, що сторінку знайомої зламали шахраї.

Також цього дня із заявою про шахрайство до поліції звернулася 37-річна жителька Чудейської громади. Жінка повідомила, що невідомі особи зняли з її карткового рахунку понад 12 тисяч гривень.

За вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Буковині під приводом надання матеріальної допомоги шахраї ошукали місцеву жительку на понад 40 тис. грн.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано