Регулярно здає кров, поки сини на фронті: історія донорки з Чернівців Світлани Тодорюк

Пошук
UA EN

Регулярно здає кров, поки сини на фронті: історія донорки з Чернівців Світлани Тодорюк

Поділись новиною:

Світлана Тодорюк вперше стала доноркою крові у 2016 році. На своєму рахунку чернівчанка має понад пів сотні донацій. Її двоє синів, Тарас та Олександр, – захисники України.

Про це повідомляє С4.

Світлана Тодорюк 11 років працює у Чернівецькому обласному центрі служби крові. Вперше стала доноркою у 2016 році.

«Коли з обласної дитячої лікарні подзвонили і сказали, що терміново треба тромбоцити, я, не задумуючись, пішла здавати їх. Перший раз мені було незвично, проте після цього я отримала піднесений настрій. Я настільки переживала, щоб ця дитинка вижила, слідкувала за її подальшою історією. На жаль, цього не сталося. Але я вирішила собі далі дати шанс здавати кров», – говорить Світлана Тодорюк.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну двоє синів Світлани стали на захист України. Воювали на Донецькому, Київському напрямках. Молодший син Тарас нині боронить Харківщину. Олександр за станом здоров’я перебуває вдома. 

«Слава Богу мої сини не були поранені, але декілька раз потрапляли до госпіталю. Кров – це такий компонент, який потрібен практично щодня – не тільки моїм синам, а й всім, хто воює на різних напрямках», – додає донорка крові.

У Чернівецькому обласному центрі служби крові кажуть, що донорами щодня стають не лише цивільні, а й військові. Найбільшу потребу нині відчувають у першій негативній групі.

«Саме цю кров бойові медики будуть переливати без визначення групи бійцям на передовій, і вона буде рятувати життя», – говорить генеральна директорка центру служби крові Анжеліка Каланча.

Щоб забезпечити потреби лікарень області та запити ЗСУ в крові, щодня потрібно 150 донорів. Зараз небайдужих буковинців, які здають кров за один день, – 100. Тому дефіцит донорської крові залишається. 

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано