У Чернівцях хірурги вперше самостійно трансплантували нирку

Пошук
UA EN

У Чернівцях хірурги вперше самостійно трансплантували нирку

Здоров'я
06.08
17:56

Поділись новиною:

У Чернівецькій обласній клінічній лікарні вже всьоме здійснили пересадку нирки, утім цього разу хірурги трансплантували орган самостійно.

Про це пише С4 з посиланням на сторінку медичного закладу у Facebook.

За словами гендиректора ОКЛ Дмитра Домбровського, якщо раніше значну частину оперативного втручання виконували хірурги-трансплантологи з Першого медичного об’єднання Львова, то цього разу лікарі оперували самостійно, а медики зі Львова тільки наглядали й координували їхні дії.

Вказується, що реципієнтом став 46-річний буковинець, який раніше вже переніс родинну трансплантацію нирки, проте останні майже три роки перебував на гемодіалізі.

«З ниркою, пересадженою від батька, чоловік прожив понад вісім років. Наразі йому пересадили орган від посмертного донора. Трансплантована нирка відразу запрацювала, тож пацієнт перебуває у задовільному стані після операції», – додали в ОКЛ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що мешканка Чернівецької області, в якої діагностували клінічну смерть, стала доноркою печінки та двох нирок.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано