На Буковині жінка довірилася адвокату-шахраю та перерахувала йому 110 тисяч гривень

Пошук
UA EN

На Буковині жінка довірилася адвокату-шахраю та перерахувала йому 110 тисяч гривень

Поділись новиною:

Минулої доби троє буковинців стали жертвами шахраїв. Одна із заявниць перерахувала аферисту понад 100 тисяч гривень. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Так, із заявою про шахрайство до поліції звернулася 56-річна місцева жителька. Жінка розповіла поліцейським, що напередодні в одному із месенджерів до неї зателефонував невідомий, який представився адвокатом. Співрозмовник запропонував чернівчанці допомогу у виведенні фінансів з інтернет-гаманця та надав номер банківської картки на яку потрібно було перерахувати кошти. Заявниця довірилась та самостійно переказала на рахунок шахрая 110 тисяч гривень, після чого зв’язок з ним обірвався.

Цього ж дня в шахрайську пастку потрапила 36-річна жителька Чернівецького району. Буковинка розповіла правоохоронцям, що втратила кошти, продаючи товар на одній з інтернет-платформ. Їй написав нібито покупець та надіслав посилання для оформлення замовлення та перерахунку коштів. Заявниця перейшла за фішинговим посиланням та ввела конфіденційну інформацію. У результаті цього з її карткового рахунку зникло 13 тисяч гривень.

47-річний житель міста Сторожинець втратив заощадження, намагаючись отримати грошову виплату. Заявник розповів, що в одній із соцмереж отримав повідомлення про можливість надання йому додаткової грошової допомоги. Чоловік перейшов за фішинговим посиланням та ввів реквізити банківського рахунку, після чого з його карткового рахунку зникло 8 тисяч гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині викрили шахрайку, яка під виглядом онкохворої видурила в буковинця понад пів мільйона гривень на «лікування».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано