Буковинка стала посмертною доноркою і врятувала життя трьох людей

Пошук
UA EN

Буковинка стала посмертною доноркою і врятувала життя трьох людей

Здоров'я
02.08
10:11

Поділись новиною:

Мешканка Чернівецької області, в якої діагностували клінічну смерть, стала доноркою органів, які трансплантували трьом людям.

Про це повідомили у Чернівецькій обласній клінічній лікарні, пише С4.

Вказується, що 67-літню жінку госпіталізували до лікарні з геморагічним інсультом. Хвороба виявилась несумісною з життям й медики діагностували смерть мозку пацієнтки. Лікарі пояснюють, що в такому стані серцебиття підтримується тільки за рахунок дихальної апаратури та великої кількості лікарських засобів.

У разі діагностики смерті мозку, пацієнта розглядають як потенційного донора. Родичі дали згоду, тож лікарі провели забір органів. Загалом працювали  команди – фахівці Національного наукового центру хірургії та трансплантології ім. О. Шалімова НАМН України, які терміново прилетіли до Чернівців гелікоптером, а також фахівці Першого медичного об’єднання міста Львів та Чернівецької обласної клінічної лікарні.

«Було проведено забір печінки та двох нирок. Вже станом на сьогодні відомо, що всі ці органи успішно трансплантовано. Печінку пересадили у Києві, одну нирку – у Львові, а іншу нирку – в Чернівцях, у нашій лікарні», – додали в ОКЛ.

Нагадаємо, раніше у Чернівецькій обласній клінічній лікарні вперше провели трансплантацію серця. Орган пересадили 45-річному пацієнту зі Львова, який переніс міокардид.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано