У Чернівецькій області встановлять мобільний реабілітаційний модуль: для чого він потрібні

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області встановлять мобільний реабілітаційний модуль: для чого він потрібні

Здоров'я
26.07
18:31

Поділись новиною:

Буковина долучилася до проєкту зі встановлення мобільних реабілітаційних модулів – просторів для фізичного та психологічного відновлення людей, які постраждали внаслідок російського вторгнення.

Про це повідомили у Чернівецькій обласній військовій адміністрації, пише С4.

Уже цього року мобільний реабілітаційний модуль запрацює у Хотині. Там фахівці надаватимуть підтримку як ветеранам, ветеранкам та їхнім родинам, так і цивільному населенню.

Основні напрями допомоги: фізична реабілітація, постанова ходи на протезах, супровід протезування, ерготерапія, відновлення мовлення, психологічна допомога, групи підтримки, юридичний супровід, працевлаштування, навчання та перекваліфікація.

В ОВА пояснюють, що мобільний реабілітаційний модуль – це будинок площею 72 квадратних метри, зібраний за модульною технологією, повністю безбар’єрний, оснащений якісним реабілітаційним обладнанням. Серед переваг – технологічність, невеликі витрати, швидке виробництво та можливість масштабування.

«Відповідні простори інтегруються у місцеву систему охорони здоров’я, пакетування НСЗУ та суттєво підсилюють систему вторинної довготривалої реабілітації в післягострий період лікування в форматі амбулаторного прийому», – додали в ОВА.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у міській поліклініці №1 діти з Чернівецької громади можуть пройти фізичне та психологічне оздоровлення.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано