З початку року вартість зросла на 3,7%: скільки коштує оренда квартири в Чернівцях

Пошук
UA EN

З початку року вартість зросла на 3,7%: скільки коштує оренда квартири в Чернівцях

Поділись новиною:

На Заході України, за словами експертів із нерухомості, вартість оренди квартири продовжує підвищуватися. Середня плата за місячне винаймання житла в Чернівцях становить сім тисяч гривень. За даними місцевих рієлторів, з початку року вартість зросла на 3,7%.

Які квартири пропонують орендодавці, скільки потрібно грошей, щоб винайняти житло та як не потрапити на гачок шахраїв, які наживаються на оренді — дізнавалися журналісти С4.

Нині ціни на оренду квартири коливаються в межах від 200 до 800 доларів. Вартість залежить від кількості кімнат та житлового фонду.

«Якщо ми розглядаємо новобудови, то ціна стартуватиме від 300–350 доларів. Це буде однокімнатна квартира в середньому сегменті. Якщо дво- або трикімнатна квартира й це йде елітний житловий комплекс, то це може бути і 700–800 доларів за квартиру. Якщо ми розглядаємо варіант для студентів, то краще розглядати вторинний ринок — це будуть хрущовки чи чешки-квартири, або старий фонд. Там ціна буде значно нижча — 200–220 доларів», — говорить рієлторка Юлія Ковбановська.

У випадку, коли орендар має домашнього улюбленця і хоче винайняти квартиру, це неообхідно додатково прописати в договорі.

«Якщо орендар має домашню тварину, тут можуть виникнути проблеми. У договорі можна написати: “Якщо моя тварина псує меблі — я компенсую”, “Якщо має тварина подерла стіни — я роблю ремонт”. Прямо прописати кожне слово, бо я розумію і орендарів, й орендодавців», — каже агентка з нерухомості Оксана Міштак.

Найвигідніший період для оренди квартир є зимовий: грудень, січень та лютий, вважають рієлтори. Студентам рекомендують найдешевший варіант — шукати кімнати на підселення.

«Перше, на що людина має звернути увагу — це ціна. Якщо ціна на квартиру, тобто ви бачите гарні умови, професійні фотографії, і ціна буде занижена, порівняно з іншими квартирами по вашому запиту, вас це має насторожити. Також ви можете здійснити фотопошук у Google, аби дізнатися чи ці фотографії не використовувалися на інших сайтах. Крім того, орендар має перевіряти номер телефону, це можуть бути одноразові номери, і, звичайно, ми розуміємо, що це шахраї. У жодному випадку не потрібно давати передплату до договору оренди», — застерігає рієлторка Юлія Ковбановська.

Окрім цього, щоб не виникало проблем з орендодавцями та не потрапити в руки шахраїв, варто звертатись до перевірених агенцій із нерухомості.

Читайте також: Влада планує надавати переселенцям субсидії на оренду житла.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано