У Верховній Раді пояснили, чому не буде демобілізації під час війни

Пошук
UA EN

У Верховній Раді пояснили, чому не буде демобілізації під час війни

Політика
26.07
15:49

Поділись новиною:

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що під час війни демобілізація не проводиться і сказав, що не хоче повтору помилок Центральної Ради у 1919 році.

Про це Руслан Стефанчук сказав в інтерв’ю телеканалу «Рада» під час загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає С4.

Так, відповідаючи на питання журналістки, чи розглядають депутати демобілізацію військових, Стефанчук згадав про подібний приклад в історії України понад століття тому.

«Може, у мене погані знання, але я не знаю країни, яка під час війни проводила демобілізацію. Вірніше, перепрошую, я знаю таку країну – це Українська народна республіка 1919 року», – зазначив голова ВРУ.

За його словами, саме тоді Міністр оборони Микол Порш вніс до Центральної Ради законопроєкт про демобілізацію.

«Цей законопроєкт тоді був проголосований. Будь ласка, у мене є потреба розповідати, що відбулося далі, у 1919 році?» – сказав Стефанчук і додав, що для нього зараз дуже важливо, щоб теперішня Верховна Рада не повторила помилок Центральної Ради.

Водночас посадовець зауважив, що для військових натомість мають вирішити проблему надання відпусток і ротацій.

«З іншого боку, ті, хто на “передку”, вони заслуговують на своє виключне право на справедливість. Тому питання відпусток, ротацій, привілеїв і підтримки військових – це все те, що повинно бути реалізовано. Частково ми це питання вирішили у законі “Про мобілізацію”. Тому давайте поживемо і побачимо. Але я, знаючи історію, не знаю правильну відповідь», – підсумував голова Верховної Ради.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, демобілізація під час воєнного стану не приводиться, окрім випадків, передбачених статтею 26 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано