У Чернівецькій громаді створять та облаштують два осередки для вивчення предмета «Захист України»

Пошук
UA EN

У Чернівецькій громаді створять та облаштують два осередки для вивчення предмета «Захист України»

Поділись новиною:

У Чернівецькій громаді для вивчення предмета «Захист України» створять два осередки. Кошти на обладнання кабінетів виділить держава, а ремонт фінансуватимуть з міського бюджету.

Про це повідомила начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук, передає С4.

Фото: С4

За її словами, осередки створять для того, щоб учні 10, 11, а згодом і 12 класів вивчали на їх базі предмет «Захист України». У кожному осередку облаштують шість локацій, присвячених, зокрема, домедичній допомозі, пілотуванню дронів, кульовій стрільбі, мінній безпеці тощо.

«Діти з усіх ліцеїв приїжджатимуть на заняття один раз на місяць, але на цілий день. У Чернівецькій громаді буде два таких осередки. Їх достатньо, аби покрити потребу міста», – зазначила Ткачук.

Начальниця управління освіти додала, що паралельно в громаді буде створено чотири осередки національно-патріотичного виховання, де будуть облаштовані електронні тири, смуги перешкод і кабінети національно-патріотичного виховання. На їх створення з міського бюджету передбачено понад 1,1 млн грн.

У рамках предмета «Захист України», за даними Міністерства освіти і науки України, у 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Значну увагу надають практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації, стрілецькій підготовці.

Програма 11 класу фокусується на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги. Важливим аспектом є вивчення методів захисту цивільного населення в кризових умовах, можливостей і способів оборони України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, за яких умов у Чернівцях можуть розпочати навчальний рік раніше вересня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано