Як у Чернівцях працює мотопатруль та з якими порушеннями найчастіше стискаються правоохоронці

Пошук
UA EN

Як у Чернівцях працює мотопатруль та з якими порушеннями найчастіше стискаються правоохоронці

Поділись новиною:

У Чернівцях вже майже рік працює мотопатруль. Екіпажі правоохоронців на двоколісних працюють по місту у теплу пору року та стежать за порядком як серед транспорту, так і пішоходів.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі С4 розповів інспектор першого взводу третьої роти Управління патрульної поліції в Чернівецькій області Віталій Лютик.

За його словами, мотопатруль – це насамперед про швидкість і мобільність у реагуванні на виклики.

«Ми виконуємо ті ж самі функції, що й звичайний автопатруль. Ми реагуємо на порушення правил дорожнього руху, звертаємо увагу на пішоходів, звертаємо увагу на транспортні засоби, які, можливо десь зламалися посеред дороги, реагуємо на ДТП з травмованими, тобто на те, щоби надати якомога швидше медичну допомогу», – говорить Лютик.

Щодня на патрулювання у Чернівцях заступає два екіпажі по чотири мотоцикли. Працюють мотопатрульні по всьому місту.

Мотопатруль – це сезонна робота. Починають патрулювання на двоколісних навесні, коли надворі теплішає. Від початку сезону цього року мотопатрульні виїхали на 196 викликів.

«Здебільшого правопорушення скоює мототранспорт: перетинають суцільну розмітку, проїжджають на заборонений сигнал світлофора. Є досить багато порушень кримінального характеру, наприклад підробка VIN-номеру. Фіксуємо часто користування телефоном під час керування транспорту, керування у стані алкогольного сп’яніння», – зауважує Віталій Лютик.

Інспектор каже, що досить багато правопорушень трапляється і серед пішоходів. Наприклад, перехід дороги у забороненому місці. Також серед порушників є велосипедисти та люди на самокатах, які часто можуть спричиняти аварійні ситуації на дорогах.

Нагадаємо, окрім мотопаруля, на дорогах Чернівців з весни за порядком також стежать велопатрульні.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано