У Чернівцях від початку повномасштабної війни працює штаб матерів та родин воїнів України: як організація допомагає фронту

Пошук
UA EN

У Чернівцях від початку повномасштабної війни працює штаб матерів та родин воїнів України: як організація допомагає фронту

Війна
20.07
18:00

Поділись новиною:

У Чернівцях працює штаб матерів та родин воїнів України. Директорка організації Емілія Євсєєва разом з волонтерами організовують благодійні заходи, аукціони, аби зібрати кошти для потреб військових на фронті.

Про роботу штабу, потреби військових та їхніх родин – дізнавалися журналісти С4.

Штаб матерів та родин воїнів України створили в перші дні повномасштабного вторгнення у 2022-му. Тут допомагають родичам захисників та захисниць з різними юридичними питаннями, а також допомагають закрити потреби самих воїнів на фронті.

«У нас бувають зустрічі з комбатами, які інколи приїжджають у відпустки з військової частини. Стараємось зробити з хлопцями зустрічі, взнати що їм потрібно. У нас вже завелася така добра традиція – бути з нашою 107 бригадою на зв’язку, з кожним батальйоном. Ми знаємо всі потреби. Плачемо, коли є втрати», – розповідає голова громадської організації Емілія Євсєєва.

В Оксани Савіцької з початку повномасштабного вторгнення воювали чоловік та двоє синів. У липні 2023 року загинув молодший син – Богдан. Пані Оксана у штабі матерів допомагає військовим на фронті. Нині захисники найбільше потребують техніки, яка тоді могла б врятувати життя її сина.

«Часом буває, що є машини, але багато поранених. Їхні тіла забирати також дуже важко. Мого сина тягнули хлопці майже 5 км на ношах спеціальних. Трошки раніше говорили про засоби, ноші, щоб евакуювати людей, поранених і загиблих», – говорить Оксана Савіцька.

Олеся Петрова – дружина військовополоненого. На початку повномасштабного вторгнення шила форму для військових. У 2023 році у штабі матерів та воїнів України почала допомагати родичам безвісти зниклих військовослужбовців у юридичних питаннях.

«Дуже важко тим, хто з району, тому що там не завжди надають пакет документів, не роз’яснюють, куди звертатися і що робити. Дружини, або навіть батьки не знають, що робити у таких випадках. Люди не мають можливості знайти певні організації, куди можна звернутися. От як у нас одна хороша людина сказала, переважно працює сарафанне радіо, коли люди від людей до людей, від жінок до жінок дізнаються, як правильно працювати, і куди звертатися», – зауважує Олеся Петрова.

Наталія Микатийчук разом з чоловіком допомагають армії ще з часів АТО. У перші дні великої війни на фронт провели рідного сина. Пані Наталія каже, що військовим на фронті важливо розуміти, що про них на батьківщині не забувають.

«Їм треба знати, за що вони там воюють. Розумієте? Небайдужість. Потрібна небайдужість від людей, яких вони захищають», – каже Наталія Микатийчук.

За словами членкинь штабу, нині на фронті є велика потреба у дронах, РЕБах та автомобілях. Для цього родичі військових постійно організовують збори, кошти з яких спрямовують на закупівлю необхідної техніки. Долучитись до допомоги захисникам та захисницям за номером банки 5375 4112 2048 6414.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як у місті Вашківці бійці відновлюються після поранень на фронті та проходять реабілітацію.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
У Чернівцях з 18 жовтня почнуть опалювати житлові будинки
Чернівецька міська рада вирішила почати опалювальний сезон для населення з 18 жовтня. Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, пише С4. За його словами, рішення ухвалили н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано