Хотів придбати авто з-за кордону: буковинець перерахував понад пів мільйона гривень брокеру-шахраю

Пошук
UA EN

Хотів придбати авто з-за кордону: буковинець перерахував понад пів мільйона гривень брокеру-шахраю

Поділись новиною:

Недобросовісний брокер ошукав буковинця на понад пів мільйона гривень під час продажу авто. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

51-річний житель села Бісків розповів поліцейським, що в інтернеті побачив оголошення про продаж автомобілів з-за кордону. Чоловік залишив заявку на сайті, після чого з ним зв’язався менеджер, який розповів умови покупки та доставки бажаної автівки.

«Увійшовши в довіру до буковинця, невідомий наполіг на оплаті брокерських послуг та на оформленні документів для транспортування автомобіля. Чоловік довірився незнайомцю та загалом перерахував на невідомі рахунки 520 тисяч гривень. Однак, після переказу коштів зв’язок з псевдопродавцем обірвався», – повідомляють у поліції.

Слідчі поліції за вказаним фактом незаконного заволодіння коштами шахрайським шляхом розпочали кримінальне провадження, передбачене ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадали буковинцям про те, що під час здійснення покупок в мережі Інтернет надавайте перевагу післяплаті. Поліцейські радять не спокушатися на дешевшу ціну, адже саме так шахраї найчастіше шукають своїх жертв.

Також громадянам рекомендують не здійснювати платіжних операцій за вказівками невідомих. Якщо є можливість, краще зустрітися з продавцем, обговорити умови купівлі-продажу та оформити відповідні документи, або ж звертатися до перевірених автофірм.

Як повідомлялося раніше, псевдоблагодійники ошукали буковинку на майже 8 тисяч гривень, пропонуючи додаткову грошову виплату.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано