Найспекотніший день в історії: у Чернівцях 16 липня зафіксували абсолютний температурний рекорд

Пошук
UA EN

Найспекотніший день в історії: у Чернівцях 16 липня зафіксували абсолютний температурний рекорд

Поділись новиною:

У вівторок, 16 липня, температура повітря у Чернівцях перевищила абсолютний максимум за весь період спостережень.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний гідрометеорологічний центр.

Зазначається, що 16 липня повітря прогрілося до +37,9°С. Попередній рекорд фіксували 20 серпня 1946 року – тоді температура становила +37,7°С.

Як вберегтися від спеки

Аби вберегтися від спеки, лікарі радять обмежити перебування на вулиці з 10:00 до 16:00, носити головний убір та вільний одяг, бажано з натуральних тканин. А ще приймати прохолодний душ. У Чернівцях зробити це можна навіть у центрі міста.

Розприскувачі води другий рік поспіль влітку працівники «Чернівціводоканалу» встановлюють на Центральній та Соборній площах. Вуличним душем користуються як діти, так і дорослі.  

Важливим для здоров’я людини під час спеки є харчування та споживання достатньої кількості води.

«Можна пити просту воду з додаванням лимона, м’яти. Не треба додавати туди льоду, щоб потім не лікуватися. Старатися їсти менше жирну і солодку їжу, а натомість обирати легкі салати. Старатися приймати холодний душ, але не крижаний», – говорить сімейна лікарка Міської поліклініки №1 Віра Гутаревич.

У ці аномально спекотні дні до лікарів побільшали звернення від людей зі скаргами на тиск.

«Якщо ви перебуваєте на вулиці, зайдіть в будь-яке приміщення, щоб присісти, випити холодної води. Якщо можна навіть прилягти трохи – і буде легше. Якщо ви бачите, що не стає краще: темніє в очах, крутиться в голові, – то обов’язково викликайте швидку», – радить лікарка.

Користуватися кондиціонерами та вентиляторами необхідно обережно, оскільки саме кондиціонери можуть стати причиною бронхіту і навіть пневмонії влітку.

«18 градусів на кондиціонері – це дуже мало. Краще обирати 27 градусів – це найбільш реальна температура, під час якої набагато комфортніше. Якщо немає кондиціонера, то можна завішувати вікна світлими шторами», – додає Віра Гутаревич.

Лікарі рекомендують батькам відмовитися від прогулянок з дітьми у розпал спеки та не забувати про домашніх тварин, які також потерпають від аномальної температури повітря. 

Додамо, що, за прогнозами синоптиків, невелике похолодання варто очікувати до кінця тижня, однак спека не зникне – температура повітря вдень коливатиметься від 27°С до 32°С з позначкою плюс.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
У Чернівцях з 18 жовтня почнуть опалювати житлові будинки
Чернівецька міська рада вирішила почати опалювальний сезон для населення з 18 жовтня. Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, пише С4. За його словами, рішення ухвалили н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано