У Чернівцях ветеран війни за грантові кошти відкрив магазин (фото)

Пошук
UA EN

У Чернівцях ветеран війни за грантові кошти відкрив магазин (фото)

Поділись новиною:

Двадцятишестирічний Віталій Бакрев після втрати ноги на фронті повернувся на батьківщину і втілив у життя свою давню мрію — відкрив власну справу. Це магазин квітів та святкового оформлення, який підприємець назвав студією яскравих емоцій «Фенікс». Відтепер таких студій у нього дві.

Після початку повномасштабного вторгнення чоловік пішов добровольцем до Збройних сил України. За вісім місяців служби змінив дві посади. Спершу Віталій був розвідником, а згодом — кулеметником.

У березні 2022 року Віталій записався до добровольчого батальйону «Карпатська Січ». Каже, що бойового досвіду не мав, але до того пройшов навчання. Одразу після навчань воював на Київщині: декілька днів поблизу села Романівка, а згодом — під Ірпенем.

У квітні 2022 року військового з побратимами перекинули на Харківщину, де він упродовж п’яти місяців брав участь у боях з окупантами. А 24 серпня 2022 року, саме в День Незалежності, Віталій втратив ногу. 

«Тоді ми взяли ворожу роту в оточення між двох лісосмуг. Вони викликали танкове підкріплення. Ми дві доби стримували прорив росіян і були під активними обстрілами. Ворог був дуже близько, а ми – на відкритій місцевості Ноги посікло уламками снаряду, коли російський танк поцілив в наш окоп. Одну ногу зберегти не вдалось», — згадує військовий. 

Відтак Віталія комісували, і він, щоб довго не сидіти без діла, започаткував свою справу. Власний бізнес відкрив за 11 днів, хоча ідею виношував давно. Назвав свою студію, яку відкрив спочатку у Магалі, а тепер і в Чернівцях  «Фенікс» — таким був його позивний у війську. Обрав такий позивний зовсім не випадково. 

«Обрав такий позивний, бо розумів, що військова служба мене точно змінить. Фенікс – міфічний вогняний птах, символ переродження. Багато хто зараз каже, що втомився від війни, натомість моя студія покликана вносити в життя яскраві емоції. Своїми діями я хочу показати усім тим, у кого опустилися руки, що бізнес зараз можна і треба розвивати. Так само яскраві емоції можна знайти і на війні. Хочу надихнути наших людей на нові звершення, на перемогу».

У чернівецькій студії яскравих емоцій «Фенікс» можна придбати усе, що потрібно для свята: від квітів до кульок та м’яких іграшок. Натомість в аналогічному закладі в Магалі зараз триває реконструкція і доукомплектація — там будуть також продаватись канцелярські товари, а ще незабаром будуть більярдні столи. Також там продаватимуть хот-доги, бутерброди, каву і таке інше. На спиртне — принципове табу, принаймні на період війни, каже Віталій. У планах — розвиток підприємницької діяльності, однак наразі лікування дещо вибило Віталія Бакрева з графіка.

«Мені одночасно і хочеться розвиватися, є багато інших ідей, однак і хочеться до хлопців повернутися. Я був раніше штурмовиком, командиром, і хотілося б й надалі виконувати ті бойові завдання. Але наразі хочу максимально відновити здоров’я», — додає військовий.

Фото: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію учасника бойових дій Андрія Сідлецького, який у Чернівцях за грантові кошти відкрив спортзал для дітей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано