Дві унікальні виставки одночасно — художньої фотографії та яскравого живопису відкрили у Чернівцях (фото)

Пошук
UA EN

Дві унікальні виставки одночасно — художньої фотографії та яскравого живопису відкрили у Чернівцях (фото)

Культура
10.07
18:45

Поділись новиною:

У Чернівецькому обласному художньому музеї презентували одразу дві виставки, об’єднані в один проєкт – фотовиставку Світлани Ткаченко «На березі Тірренського моря…» та виставку картин живопису  «Pine’s Paint» Валерія Сосни.

Валерій Сосна – добре знаний у мистецьких колах художник з Дніпра, представив свої знакові картини, які вирізняються з-посеред інших яскравою палітрою кольорів.

«Чому мої картини такі яскраві? Це сподівання на те, щоб скоріше закінчилась ця клята війна. Після цього, як кажуть, і небо буде яскравіше, і земля, і ми все почнемо сприймати яскравим, як заново народженим. Тому я і хотів зробити картини такими яскравими. У нас все неодмінно буде добре, перемога буде за нами, і життя наше знову стане яскравим», – розповів на виставці художник.

Натомість Світлана Ткаченко показала, як за допомогою айфона та обробки можна творити сучасне мистецтво. Її виставка, що експонується паралельно у сусідній залі отримала назву «На березі Тірренського моря…», а надихнула її Соломія Крушельницька.

«Я досліджую розвиток пікторіальної фотографії з використанням новітніх технологій. Я хочу уникнути NFT і повернутися до реального мистецтва, яке можна бачити, доторкнутися і повісити в інтер’єрі», – каже Світлана Ткаченко.

Фотографиня стверджує, що шукає способи зробити власні фото цікавими, але не достовірними.

«У мене є своє бачення, яке відображаю у своїх роботах. Художній погляд завжди був цінним, і з роками він тільки стає виразнішим і ціннішим. У світі повно фотографів, які просто копіюють картинки з Pinterest. Це не має цінності. Я не цікавлюсь фотографуванням в студії за заздалегідь узгодженим сценарієм. Я хочу, щоб мої фотографії передавали справжні емоції. Я навчилась слухати свій внутрішній голос і використовувати певні ефекти своєї камери, щоб виразити своє бачення. Справжнє мистецтво завжди усвідомлене. Я дуже довго шукала своє покликання і зараз я фотографую моменти, які мені дарує навколишній світ. У моїх подорожах я фотографую міста, людей, пейзажі та тварин, які живуть своїм життям і не позують. Часто у мене є лише одна спроба схопити ці моменти. За допомогою сучасних технологій я можу стилізувати свої фотографії, створюючи новий напрямок, який я називаю «Неопіктореалізм», – додає Світлана Ткаченко.

Авторка фото вважає свої роботи справжнім сучасним мистецтвом: «Будь-яка дискусія навколо моїх робіт є фундаментом для розвитку сучасного художника або фотохудожника. Тільки художник залишає свої картини на віки, то чому це не стосується фотографій? Неопіктореалізм – це фотографії, які можуть залишитися на віки».

Триватимуть обидві виставки до 16 серпня.

Фото: Тарас Піц.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівецькій області видали вже 28 тисяч дозволів для перебування у прикордонній смузі
У 5-кілометровій прикордонній зоні за межами населеного пункту буковинцям для пересування потрібно мати спеціальний дозвіл, який видають у Чернівецькому прикордонному загоні. Порушників – штрафують. ...
Війна
30.09
11:51
На Буковину прибув ще один евакуаційний потяг із Донеччини
Ввечері 29 вересня в Чернівці з Донеччини прибули 55 людей, серед яких семеро дітей, люди похилого віку та з інвалідністю. Їх на Буковину доправили евакуаційним потягом. Про це інформує С4 із поси...
Війна
29.09
22:45
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано