У Чернівцях цвіте гібіскус (фото)

Пошук
UA EN

У Чернівцях цвіте гібіскус (фото)

Поділись новиною:

У Чернівцях на Площі Пресвятої Марії цвіте гібіскус. Перехожі зупиняються, щоб зробити фото чи просто помилуватися гарними квітами.

Гібіскус (зрідка – гібіск) — рід рослин родини мальвових. Є як дикі, так й окультурені рослини. Переважно це чагарники та дерева. Трапляються також багаторічні та однорічні трави.

З квіток Hibiscus sabdariffa виготовляють напій каркаде. Більшість гібісків давно культивують у садах та оранжереях як декоративні рослини для живих огорож та заради витонченості їх квітів.

А ще гібіскус є привабливою кімнатною рослиною. Потребує тепла, багато світла та простору. При правильному обрізанні та поливанні може квітнути цілий рік.

Найпоширеніша в кімнатній та оранжерейній культурі вид — так звана китайська ружа (Hibiscus rosa-sinensis). Це чагарник з квітами різних кольорів (часто — червоні), як прості, так і махрові. Батьківщиною його вважають Малайський архіпелаг. У тропіках культивують усюди у садах.

В останні 15-20 років виведена величезна кількість сортів гібіску китайської ружі (Hibiscus rosa-sinensis) різноманітної форми та поєднання кольорів.

Фото: Тарас Піц.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Десантники із Буковини отримали державні нагороди та нагрудні знаки за бої на Курщині
Військові 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади отримали державні нагороди, нагрудні знаки та подарунки. Бійців відзначили за мужність і героїзм, проявлені під час боїв на Курщині. Пр...
Війна
06.10
15:31
У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано