Сильні зливи та підвищення рівня води у річках: буковинців попереджають про негоду  

Пошук
UA EN

Сильні зливи та підвищення рівня води у річках: буковинців попереджають про негоду  

Поділись новиною:

У Чернівецькій області з 2 до 4 липня очікується погіршення погодних умов. Синоптики прогнозують на території Буковини сильні зливи, внаслідок чого може піднятися вода у річках.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр з гідрометеорології.

Фото: pixabay

Так, увечері 2 липня та протягом 3 липня у Чернівецькій області очікується сильний дощ, гроза, місцями град, пориви північно-західного вітру до 17-22 м/с.

У зв’язку з цим синоптики оголосили ІІ рівень небезпечності – помаранчевий.

Разом з тим, на Буковині через значні опади з 2 по 4 липня прогнозують підйоми рівнів води на річках суббасейнів Пруту та Сірету. Очікується, що вода може піднятися від 0,5 до 1,5 м, а на окремих ділянках до 2,00 м.

Водночас, як попереджають в обласному центрі з гідрометеорології, у місцях проходження сильних злив буде відбуватися формування значного схилового та місцевого стоку, стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках. У гірських районах існує загроза формування локальних селевих потоків.         

Слідкуйте за нами у Telegram     

Читайте також:

В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини
Причин виходу дітей на навчання 19 серпня наразі у Чернівецькій області немає. Дату початку навчального року може визначити лише Кабінет Міністрів України. Про це повідомила директорка департамент...
У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано