Миколайчук OPEN увійшов в трійку кращих кінофестивалів України

Пошук
UA EN

Миколайчук OPEN увійшов в трійку кращих кінофестивалів України

Культура
27.06
11:34

Поділись новиною:

Фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN, який минулого тижня відбувся у Чернівцях, визнали одним із кращих в Україні та увійшов у трійку кращих вітчизняних кінофестивалів.

Про це під час засідання міської ради заявила начальниця управління культури ЧМР Юлія Сафтенко, передає С4.

За її словами, за результатами фестивалю Чернівці цьогоріч стали одним з головних кіноміст України.

«Миколайчук OPEN – це дев’ять днів кіноподій і понад дев’ять місяців плідної підготовки до нього. За дев’ять днів було проведено 95 заходів. Створено дуже круту річ – кіноекскурсію містом. Ще 68 стрічок понад десяти країн світу обраних з-поміж 900 поданих лише на конкурс заявок – це майже чотири тисячі відвідувачів і майже 300 тисяч гривень, зібраних на благодійність для дітей постраждалих від війни», – сказала Сафтенко.

Згадала начальниця управління культури й про голлівудського актора Вігго Мортенсена, який завітав на кінофестиваль, щоб представити стрічку «Мертві не завдають болю».

Нагадаємо, кінофестиваль Миколайчук OPEN тривав у Чернівцях з 15 до 23 червня. Нагороди отримали чотири стрічки з національного та міжнародного конкурсів повних та коротких метрів. Переможці отримали головну нагороду кінофестивалю «Залізного Миколайчука» та грошові винагороди.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Псевдолікарка виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти
Жительку села Стрілецький Кут шахраї ошукали на 50 тисяч гривень. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Ч...
На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано