У ДПСУ розповіли, як проходить перетин кордону з “Резерв+”

Пошук
UA EN

У ДПСУ розповіли, як проходить перетин кордону з "Резерв+"

Війна
24.06
11:59

Поділись новиною:

Для перетину кордону чоловіки можуть використовувати додаток “Резерв+”. Однак у застосунку мають бути відмітки про зняття з військового обліку або ж відстрочку.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише С4.

«Ми не виокремлюємо застосунок як окремий документ для того, щоб дати повну картину. Зазначу, що і паперовий документ, і військово-обліковий документ в електронній формі мають однакову юридичну силу. Але, звісно, не просто варто представити цей документ, а варто, щоб в цьому документі – чи в паперовому вигляді, чи в електронному, – була необхідна інформація, яка б давала людям право на перетин кордону», – заявив він.

За його словами, це мають бути відмітки про виключення з військового обліку або ж про відстрочку. Йдеться, про заброньованих, «непридатних» та багатодітних.

«Прикордонники приймають і паперовий документ, прикордонники приймають і військово-обліковий документ в електронній формі. Але, звісно ж, враховуйте, перевіряють всю інформацію, яка там зазначена в цих документах», – додав Демченко.

Як відомо, усі громадяни, які підлягають мобілізаційному обліку, зобов’язані протягом 60 днів оновити свою інформацію. Зробити це можна зручно та швидко, не виходячи з дому, за допомогою електронного кабінету військовозобов’язаного в мобільному додатку «Резерв+».

Нагадаємо, минулого тижня у застосунку «Резерв+» став доступним електронний військово-обліковий документ, який має таку ж юридичну силу, як паперовий.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними, 28–29 вересня, триває щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж ме...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано