На майже 90 тисяч гривень ошукали шахраї двох буковинців під приводом онлайн-продажу товарів

Пошук
UA EN

На майже 90 тисяч гривень ошукали шахраї двох буковинців під приводом онлайн-продажу товарів

Поділись новиною:

У Чернівецькій області двоє місцевих жителів потрапили на гачок шахраїв та втратили майже 90 тисяч гривень. Аферисти видурили в буковинців кошти під приводом продажу товарів в інтернеті.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, 19 червня до Дністровського райвідділу поліції звернувся 43-річний місцевий житель, який розповів правоохоронцям, що на сайті оголошень знайшов інформацію про продаж автомобіля. Зв’язавшись із продавцем обговорили умови, які цілком влаштували чоловіка. Для отримання бажаного транспортного засобу буковинець повинен був здійснити передоплату в розмірі 55 тисяч гривень. Чоловік перерахував вказану суму на невідомий рахунок, проте авто так і не отримав.

Цього ж дня ще однією жертвою аферистів стала 56-річна жителька Чернівців. Жінка розповіла співробітникам Чернівецького РУП, що розмістила оголошення про продаж окулярів. Надалі їй у месенджері надійшло повідомлення з фішинговим посиланням для оформлення онлайн-доставки. Перейшовши за ним чернівчанка ввела на невідомому сайті конфіденційну інформацію, яка стосується її банківського рахунку. Згодом заявниця виявила, що з її картки невідомі особи перерахували майже 34 тисячі гривень на невідомий рахунок.

За цими фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби уберегтися від схожих схем шахрайства поліцейські радять громадянам дотримуватись наступних рекомендацій:

  • перед тим, як зробити покупку в інтернеті, перевірте інформацію про продавця, почитайте відгуки інших користувачів;
  • уникайте «занадто привабливих» пропозицій. Якщо товар, який вам пропонують, коштує значно нижче ринкової вартості, це може бути шахрайство;
  • у разі вартісних покупок особисто спілкуйтеся з продавцем офлайн, огляньте товар та перевірте справжність документів. За потреби — скористайтеся послугами експертів.
  • не переходьте за підозрілими посиланнями та в жодному випадку не вводьте реквізити своєї банківської картки на невідомих сайтах.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Чернівцях під приводом додаткового заробітку шахраї ошукали місцеву жительку на 200 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано