Потрібні хлопці та дівчата різних спеціальностей: Держприкордонслужба набирає охочих на службу за контрактом

Пошук
UA EN

Потрібні хлопці та дівчата різних спеціальностей: Держприкордонслужба набирає охочих на службу за контрактом

Поділись новиною:

У Державній прикордонній службі набирають охочих хлопців та дівчат різних спеціальностей на службу за контрактом. Вони проходитимуть службу в різних прикордонних загонах України. За розпорядженням, тих, хто підпише контракт із ДПСУ, не відправлятимуть пів року в зону бойових дій.

Про це повідомляють журналісти С4 з брифінгу Чернівецького прикордонного загону.

У прикордонній службі можна обрати спеціальність за цивільним фахом або ж опанувати нові навички із військової справи.

«Спектр посад він дуже широкий. Зрозуміло, що це загальний інспекторський прикордонний склад, але це і водії, й оператори БпЛА, і кухарі, трактористи, бульдозеристи. Ми шукаємо й медичних спеціалістів, фельдшера, психолога. Зміни, які відбулися в законодавстві, вони гарантують укладання контракту саме зі спеціалістами медичної служби і психологами на один рік. Людина може укласти контракт і прослужити, і потім через деякий час укласти ще контракт», — каже офіцер відділу комплектування Чернівецького прикордонного загону В’ячеслав Онофрей.

Хлопці та дівчата з 18 до 25 років укладають контракт із Держприкордонслужбою на рік. Потім за власним бажанням його можна продовжити. З 25 років контракт укладають на 3–5 років з умовами переукладання чи продовження контракту.

«Людина, не виходячи з дому, може в усному порядку подати на вступ до Держприкордонслужби, обираючи той чи інший загін, так само як і Чернівецький загін. Передувати цим обов’язкам буде первинна базова підготовка людей, вона триває в навчальних центрах Держприкордонслужби майже півтора, два місяці. А далі вже залежно від підрозділу й озброєння буде продовжуватись спеціальна підготовка», — пояснює В’ячеслав Онофрей.

Хто укладає контракт із Держприкордонслужбою без досвіду не братимуть участь у бойових діях перші шість місяців.

«Відомство наше прийняло рішення, щоб людина дійсно опанувала свою професію, свій фах, і шість місяців гарантовано людина не буде нікуди залучатися до бойових дій. Хто укладає новий контракт, то не обов’язково людина буде брати участь у бойових діях. У нас дуже багато підрозділів», — говорить офіцер пресслужби Чернівецького прикордонного загону Костянтин Лісник.

Невійськовозобов’язані можуть не йти в ТЦК, щоб укласти контракт із прикордонною службою.

«Звертаєтесь одразу на сайт, або за телефоном, або приходить за адресою: Чернівці, вул. В. Великого 2а. Усі документи, що стосуються оформлення облікової справи подаються безпосередньо в прикордонному загоні. Якщо це невійськовозобов’язаний і раніше служив за контрактом, то особова справа формується відділом комплектування прикордонного загону», — зазначає офіцер відділу комплектування Чернівецького прикордонного загону.

Фото: Тарас Піц

Читайте також: Міський голова Чернівців Роман Клічук отримав від військових зі зведеного підрозділу Чернівецького прикордонного загону памʼятну книгу та знак вдячності.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано