Вебсайт та YouTube-канал «C4» отримали ліцензію від Нацради: регулятор пояснив, чому це важливо

Пошук
UA EN

Вебсайт та YouTube-канал «C4» отримали ліцензію від Нацради: регулятор пояснив, чому це важливо

Поділись новиною:

З 2023 року в Україні триває процес реєстрації друкованих та онлайн-медіа. Згідно з новим Законом «Про медіа», керівники та власники медіаресурсів зобов’язані зареєструватися, подаючи заяву до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. ТОВ «Міська ТРК “Чернівці”» як суб’єкт у сфері онлайн-медіа отримала ліцензію.

Як здійснити реєстрацію та чому це важливо — дізнавалися журналісти С4.

31 березня 2023 року почав діяти новий Закон України «Про медіа». Відтепер законодавчі норми розповсюджуються на всі види медіа.

«Якщо певний вид медіа раніше випадав із цього процесу, то конкретні обмеження, обмеження, які стосуються прав дітей, тепер однаково розповсюджується і на лінійні медіа, і на онлайн-медіа, і на платформі спільного доступу відео, до друкованих медіа, до всіх видів медіа. Загалом у Чернівецькій області зареєструвалось проліцензовані 43 суб’єкти у сфері медіа. Що стосується друкованих медіа, то їх 26 суб’єктів. Суб’єкти онлайн-медіа, їх наразі в Чернівецькій області — три, чотири ресурси — три вебсайти й один YouTube-канал хостингу», — каже представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук.

Режим воєнного стану зобов’язує всіх власників та керівників медіаресурсів до обов’язкової реєстрації.

«Вони мали б цю реєстрацію здійснити до 31 березня. Хто її не пройшов, не подав документи до Національної ради, дуже прошу, дуже просить Нацрада все ж таки подавати для реєстрації. Процедура максимально не складна. Це форма заяви встановлена Нацрадою, яку легко можна знайти на офіційному вебсайті Нацради. Це супровідний лист і документ, що підтверджує сплату реєстраційного збору», — пояснює Любов Нечипорук.

13 червня 2024 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення щодо реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю «Міська телерадіокомпанія “Чернівці”», медіахолдинг С4, суб’єктом у сфері онлайн-медіа. Зокрема, ліцензію отримали вебсайт «С4 Медіа гарячих новин» та канал у відеохостингу «YouTube» «Чернівці.С4».

«Це надзвичайно важливий крок, адже ті медіа, які проходять реєстрацію, які беруть на себе відповідальність перед своїми читачами, вони, власне, підтверджують ту готовність виконувати законодавчі норми і працювати в правовому полі», — говорить представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано