Під час кінофестивалю Миколайчук OPEN у Чернівцях відбуватимуться екскурсії кіномісцями міста

Пошук
UA EN

Під час кінофестивалю Миколайчук OPEN у Чернівцях відбуватимуться екскурсії кіномісцями міста

Культура
13.06
12:55

Поділись новиною:

Під час фестивалю глядацького кіно Миколайчук OPEN, який триватиме з 15 до 23 червня, у Чернівцях відбуватимуться екскурсії кіномісцями міста. Усі охочі зможуть відвідати екскурсійним тролейбусом локації, де в різний час знімалися відомі українські фільми, та дізнатися про особливості цих місць і їхні таємниці.

Про це пише С4.

Про які кіномісця йдеться

У приміщенні Чернівецького муздрамтеатру Кобилянської в 1993 році знімали стрічку «Співачка Жозефіна та мишачий народ» режисера Сергія Маслобойщикова. А в Чернівецькому національному університеті у 2013 році — молодіжний містичний трилер «Тіні незабутих предків».

«Цілком зрозуміло, що така архітектурна перлина Чернівців, Буковини та Європи, як наш університет, не оминув увагу практично жодного фільму, жодного режисера. (сюди — ред.) спеціально їдуть тисячі (людей — ред.), щоби подивитися саме цей університет, а потім вони відкривають для себе Чернівці й виявляють, що Чернівці дивовижно атмосферне місто», — розповідає дослідниця історії міста Чернівці Леся Щербанюк.

А в будинку з кришталевими вікнами на вулиці Українській у 1978 році знімали епізоди до телесеріалу «Де ти був, Одіссею?». У цьому приміщенні також зняті сцени до телевізійного фільму «Лучаферул» про Міхая Емінеску та епізоди до фільму «Меланхолійний вальс» за повістю Ольги Кобилянської режисера Бориса Савченка.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що організатори кінофестивалю Миколайчук OPEN оголосили програму заходів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними, 28–29 вересня, триває щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж ме...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано