Допомагав анексувати територію регіону: на Буковині повідомили про підозру експравоохоронцю з Донеччини

Пошук
UA EN

Допомагав анексувати територію регіону: на Буковині повідомили про підозру експравоохоронцю з Донеччини

Поділись новиною:

На Буковині СБУ повідомила про підозру в держзраді колишньому українському правоохоронцю з Донеччини. Колаборант перейшов на бік окупантів і допомагав анексувати територію регіону.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу управління СБУ в Чернівецькій області.

Зазначається, що уродженець Макіївки після повномасштабного вторгнення рф на територію України добровільно увійшов до складу спеціального формування «міністерства внутрішніх справ днр». У складі цього бойового підрозділу зрадник брав активну участь в окупації Донецької області. За свої «подвиги» отримав від держави-агресорки нагороди та звання «учасника і ветерана бойових дій».

За інформацією слідства, фігурант раніше у званні підполковника міліції працював старшим інспектором відділу ГУ МВС України в Донецькій області. Проте в липні 2014 року звільнився зі служби і приєднався до терористичної організації «днр». За це отримав посаду старшого інспектора з особливих доручень так званого «управління адміністративної служби міністерства внутрішніх справ днр» і був неодноразово нагороджений терористами за «відмінну службу».

Після незаконного приєднання тимчасово окупованої території Донеччини до рф, зрадник отримав посаду співробітника в окупаційному правоохоронному органі — фейковому «міністерстві внутрішніх справ по днр».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ фігуранту заочно повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 і ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111–1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території);
  • ч. 1 ст. 258–3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Нині співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зрадника до відповідальності.

Нагадаємо, раніше ми писали, що СБУ на Буковині повідомила про підозру колишньому викладачу Луганського національного медичного університету та екскерівнику лікарні в тимчасово окупованому селищі Біловодське Луганської області.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними, 28–29 вересня, триває щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж ме...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано