На березі Прута в Чернівцях виявили туші свиней заражені африканською чумою

Пошук
UA EN

На березі Прута в Чернівцях виявили туші свиней заражені африканською чумою

Поділись новиною:

У Чернівцях на березі Прута виявили туші свиней. У Держпродспоживслужбі підтвердили, що тварини були заражені африканською чумою. Наразі через карантин заборонене відвідування берега річки в районі Гарячого Урбану.

Чи небезпечна африканська чума для людей та екології — дізнавалися журналісти С4.

Фото з мережі

У неділю, 9 червня, до Держпродспоживслужби надійшло повідомлення від Нацполіції про мертвих свиней на березі річки Прут.

«За цим фактом поліція розпочала кримінальне впровадження, передбачене частиною 1 статті 325 ККУ, тобто порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб та масовим отруєнням», — каже начальниця відділу комунікації ГУНП у Чернівецькій області Кароліна Маришева.

Нині Держпродспоживслужба відібрала матеріал для експертизи.

«Була проведена дезінфекція, також спалення м’ясотуш. Матеріал відправили в Івано-Франківську регіональну лабораторію Держпродспоживслужби. Сьогодні надійшов звіт про результат дослідження — виявлено вірус африканської чуми у свині», — говорить перша заступниця начальника ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Анжела Косован.

За її словами, загрози африканська чума для людей не несе, але карантин у зоні Гарячого Урбану запровадять.

Читайте також: У двох річках на Буковині через сильні дощі може піднятися вода.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано