Понад сто бойових зіткнень відбулося за добу на фронті: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

Понад сто бойових зіткнень відбулося за добу на фронті: головне зі зведення Генштабу

Війна
08.06
13:59

Поділись новиною:

Триває 836 доба широкомасштабної збройної агресії росії проти України. Протягом минулої доби на різних ділянках фронту відбулося 101 бойове зіткнення, а від початку цієї – ворог вже 34 рази атакував позиції ЗСУ.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Загалом за добу, що минула, російську загарбники завдали по позиціях наших військ та населених пунктах три ракетних та 101 авіаційний удар (зокрема, із застосуванням семи ракет та 70 КАБів), здійснили понад 3500 обстрілів із різних типів озброєння, 89 із них – з реактивних систем залпового вогню.

Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили 16 місць скупчення особового складу, станцію РЕБ, склад боєприпасів, район зосередження військової техніки та два пункти управління.

На Харківському напрямку зараз тривають три атаки окупантів в районі Вовчанська. Ситуація під контролем.

На Куп’янському напрямку ситуація напружена. Від початку доби відбулося вже три бойових зіткнення. В районі Макіївки атаку відбито, а дві тривають поблизу Греківки і Невського.

На Лиманському напрямку відбувається бій неподалік Тернів, без успіху для противника.

На Сіверському напрямку відбито п’ять спроб окупантів просунутись уперед в районах Білогорівки, Роздолівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку з початку доби відбито два штурми противника в районах Іванівського та Андріївки.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російських військ в глибину української території. Ворог продовжує спроби прориву нашої оборони у районах Новоолександрівки, Сокола і Новопокровського. Сьогодні відбулося вже 10 боєзіткнень. Чотири атаки відбито. Ще п’ять – тривають. Ситуація під контролем Сил оборони України.

На Курахівському напрямку ворог двічі розпочинав штурмові дії поблизу Парасковіївки. Одну атаку успішно відбито. Бій триває.

На Оріхівському напрямку російський агресор здійснив одну безуспішну спробу покращити тактичне положення в районі Новопрокопівки.

На Придніпровському напрямку один раз окупанти намагалися відтіснити наших захисників у районі Кринок. Втрат позицій не допущено.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що протягом 7 червня українським захисникам вдалося ліквідувати ще орієнтовно 1210 окупантів, знищити дев’ять танків, дев’ять бойових броньованих машин і 36 артилерійських систем. Загалом від початку повномасштабного вторгнення в Україну росія втратила 517 290 своїх військових.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано