Чернівецька міськрада перед початком сезону оздоровлення перевірила табори на Буковині: що виявили

Пошук
UA EN

Чернівецька міськрада перед початком сезону оздоровлення перевірила табори на Буковині: що виявили

Поділись новиною:

В оздоровчому комплексі «Дністер плюс» у селі Брідок Вікнянської громади цього літа планують оздоровити майже 1200 дітей з Чернівецької громади. Перед початком першої зміни комісія перевірила табір на готовність до прийому дітей.

Про це повідомляють журналісти С4.

Заступниця голови комісії і начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук зазначила, що торік в цьому таборі харчування не відповідало меню, а укриття були у неналежному стані.

«Минулого року до нас зверталися батьки дітей, які оздоровлювалися за бюджетні кошти у цьому таборі, і, звичайно, ми не могли не відреагувати на ті зауваження, які були. Ми комісією виїхали сюди в заклад і побачили, що порушення є абсолютно різного характеру. До прикладу, були зауваження до стану укриття, проживання дітей у кімнаті. Найжахливіші, найсерйозніші зауваження стосувалися харчування дітей. Минулого року ми приїхали, оглянули, надали рекомендації. Нам обіцяли ці рекомендації усунути», – сказала Ірина Ткачук.

Голова комісії і заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк каже, що наразі говорити про готовність табору до роботи не можуть, оскільки зауважень, які надали ще торік, не усунули.

«На жаль, ці корпуси не готові до того, щоб в них могли оздоровлюватися і відпочивати діти. Тут не створені достатні умови для їх перебування. Міська рада виділяє кошти на те, щоб оздоровити дітей пільгових груп населення, тому ми хочемо нормальні людські умови, щоб діти набралися сил і могли оздоровитися», – зауважив Юрій Лесюк.

Торік у таборі були проблеми із харчуванням та з умовами перебування, зокрема розміщенням дітей у кімнатах, дотриманням санітарно-гігієнічних вимог у вбиральнях та душових – на це скаржилися батьки. 

Директор приватного підприємства оздоровчого комплексу «Дністер плюс» Михайло Синичак каже, що щороку табір вдосконалюється, а скарг на умови нібито не отримували: «До нас їдуть дітки, яким подобається. А кому не подобається, будь ласка, їдьте в інші табори».

За словами Ірини Ткачук, власник табору пообіцяв усунути зауваження та врахувати рекомендації комісії. Представники міської ради планують перед початком першої зміни ще раз навідатись до табору після чого ухвалять рішення, чи будуть направляти сюди дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у бюджеті Чернівецької громади цьогоріч на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано